Malzemeler.

200 g Termiye
200 g Bademli zeytin
2 Yeşil soğan
100 g yer fıstığı
1 ufak kutu konserve mantar
1 kırmızı tatlı biber
2 yeşil biber
1 diş sarımsak
1 Limonun suyu
Zeytinyağı
1 tutam Maydanoz
1 tutam taze nane

Yapılışı.
Termiyelerin kabuklarını soyup 2 saat soğuk suda bekletin. Yerfıstığını mixerde çekin. Sarımsağı rendeleyin. Bütün geriye kalan malzemeleri ince ince doğrayın. Bir salata tabağına yerleştirip zeytinyağı ve limonunu ilave edip servisinizi yapın. Tuz koymayın çünkü Termiye tuzlu salamura olduğu için yeteri kadar tuzu vardır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 514
favori
like
share
casper Tarih: 19.10.2008 09:48
termiyenindemi salatası olurmuş:189:
SU-PERISI Tarih: 19.10.2008 01:48
Yıldızcıgım termiye acı bakla ve tirmis olarakta biliniyor.Çerez olarak yemeside güzel ve birçok hastalıgada iyi geliyor.
YildizZB Tarih: 19.10.2008 01:42
Termiyenin ne oldugunu arastirmam gerekti.Ben nerden bileyim Konyanin meshur cerezi oldugunu
Sayende ögrendim tesekkür ederim. Marketlerde bulursam deneyecegim.
salman713 Tarih: 18.10.2008 22:17
Teşekkür ederim.

:10: