Teşvikiye Cami'nden 6,Ataköy'den 5,Levent'tende 3 cenaze kalksaydı PKK terörü biterdi

Son güncelleme: 27.10.2008 21:28
  • noimage

    Radikal yazarı Perihan Mağden, bugünkü yazısında yaşanan terör olayları ile ilgili ilginç saptamalarda bulundu.


    Ateş düştüğü yeri yakıyor- hakikaten

    Bugün (pzt.) Kızım, anneannesinin cenazesinden sonra, ilk defa bir cenazeye katıldı.

    Yelken'den üç arkadaşı; çok sevdiği, çok tatlı melekbebek üç çocuk babalarıyla birlikte sele kapılıp öldü.

    Özellikle ömrümde gördüğüm en güzel oğlan çocuk olan Cem'i çok seviyor; ona ve iki güzelim kız kardeşine müthiş bir şefkat, sevgi besliyordu. Daha iki-üç hafta önce "Biz Defne'yle Cemleri sinemaya götüreceğiz" dediği arkadaşı, korumacı-kollamacı bir abla olarak sevdiği Cem'i, sular götürdü! Bugün bana kendi çektiği Cem fotoğraflarını gösterdi, dün ağladı.

    Yani bizim eve, kızımın evine; ölümün ateşi düştü. Ölümün soğuk ateşi.

    Aktütün'de hiçbirimizin tanımadığı ve tanıyamayacağı 15 fakir-fukara evladı(ben bu satırları yazarken ağır yaralılarla artabilir sayı, zaten 2 uzmanımız da şehit 'muhtemelen') şehit düştü.

    Ne için? Kim için?

    Biz duyarsızlar, duyargasızlar, aldırışsızlar için!

    Daha önce yazmıştım; tekrar edeyim: Bu Savaş; 25 küsur yıldır bitirilmeyen/bitirilemeyen bu kanlı, bu kirli savaş Teşvikiye Camii'nden altı, Ataköy'den beş, Levent'ten de üç cenaze kalksaydı bitirilirdi- ne diyorsunuz?

    Olan Uzaktakiler'in çocuklarına oluyor. Sonra Medyalamamız (bu son olayda hayret verici bir konsensus'la) 'Ateş düştüğü yeri yakar' diye manşetliyor.

    Dağlıca Baskını'ndan sonra yine GELİYORUM! diye bağıran bir gaflete/hesapsızlığa/denetimsizliğe güzelim kuzularımızı 'Zayiat' verdik!

    Ordumuzun Sesi Hürriyet gastesinden alıntılıyorum: "Orgeneral Hasan Iğsız; Aktütün, Samanlı, Yeşilova, Umurlu ve Alan karakollarının taşınacağını açıkladı. 1990'lı yılların başından itibaren baskına uğrayan ve şehit veren karakolların taşınması MALİ KOŞULLAR NEDENİYLE gecikti. Aktütün'ün taşınma kararı 2007'de alındı."

    (Büyük harfleme benim eserim.)

    Aktütün'ün fotoğraflarına bakıyoruz: Kaçakçılarla baş edebilmek (ya da edememek) için kurulmuş zımbır zımbır bir gariban bina! Adeta bir ağıl.

    Adalet bütçemize bakalım herrr yıl, bi de Milli Eğitim'e ayırdığımız bütçemize. Sonra da Savunma Bütçemiz'e bakalım. Daha doğrusu bakamayalım.

    Zira Askeriyemiz, bütçesini muasır medeniyet (yani hakiki demokrasi) seviyesindeki ülkelerde olduğu üzre 'accountability' (hesap verebilirlik)

    esasına göre hazırlamıyor. Göstermiyor. Denetletmiyor. Keyfine göre harcıyor.

    Ve ciddi mühim bir payı bütçemizden;

    her yıl, Bu Savaş'ın da sayesinde langırt diye kesip alıyor.

    Sormamın mahsuru var mı: Son on yılda kaç tane aşırı lüks, aşırı donanımlı orduevi inşa edildi? Subay lojmanlarına akıtılan paraları, bir öğrenebilir miyiz? Kazaen (üstelik ulusalcı Vatan gastesinin manşetinden) feci pahalı, muhtemelen fuzuli, ayrıca teknik sorunları ayyuka çıkmış 6 adet denizaltının Donanmamız'a katıldığını öğrendik mesela.

    Ayrıca konunun uzmanı (sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen) yazarımızın makalelerini okuduğumuzda Askeriyemiz'in masraflarını Soğuk Savaş Yılları 'algılamasına' göre yaptığını, yani bir sürü pahalı teçhizatın ferah fücur alınmasına karşın, dağlarda sürekli mobil gerillalara karşı MANTIKLI (yavrularımızı korumaya yönelik) alımların maalesef ve ısrarla yapılmadığını, okuyoruz. Öğreniyoruz.

    Bu savaştan KİM nasipleniyor?

    Bu bitmeyen/bitirilemeyen savaş KİMİN gücüne güç, dokunulmazlığına dokunulmazlık, sorgu sual vermezliğine sorgu sual'den her nevi muafiyet katıyor?

    Pek tabii ki Celal Şengör'lere bağlayıp "Bu memleketin en bilimsel+en güvenilir+en üstün kurumu Ordumuz!" papağanlayabiliriz.

    Kemalist İdeoloji, tamamen 'Orduya Kayıtsız Şartsız Biat' üstüne inşa edilmiş. Vaziyette.

    Aynen pazar günkü yazımda bitirdiğim üzre, bitiriyorum: Bu memleketin Köktendevletçileri, katı Kemalistleri, kendini 'anti-emperyalist' filan tarzı gerçekdışı etiketlerle taltif eden Orducuları: Cümleniz yatıp kalkıp Bu Toprakların Müslümanlığına, inançlılığına, ordan kaynaklanan sabrına, tevekkülüne şükredin!

    Kimbilir: belki de zannettiğimizden çok daha sivri zekâlı biri olan Kenan Evren, 80 'ihtilâlinden' sonra imamhatiplerin açılmasını SIRF BU NEDENLERLE gazlamıştır.

    Ordu'nun sorgusuz sualsizliğini sonsuza dek temin edebilme gayreti ve niyeti ile.

    "Ordu+imam el ele

    Kürt Memet nöbete!"

    (ve hatta şehit mertebesine.)
#18.10.2008 18:42 0 0 0
  • ben bu yazidan birsey anlamadim
    sele kapilip ölenlerle sehit düsenler ne alaka ?
    belirtilen camiilerde cenaze namazi kilinsaydi ppk terörü nasil biterdi
    bu sacma yazilanlardan dolayi biri beni aydinlatsin lütfen.
#19.10.2008 01:44 0 0 0
  • Şehit olanlar hep gariban kesimden.. O semtlerde oturanlar zengin kesim..
    Onların çocuğu şehit olsa PKK bitirilirdi demek istemiş Perihan Mağden..
#19.10.2008 10:11 0 0 0
  • türkoqlu bu konuda haklısn... ölen hep garibanlar... doquda yaptm askerlıqı...
    yüzlerce asker gordm tanıdm.. hic biri zenqin deildi... paşa cocuqları nerde yaparlar askerlık


    qüzel paylasım tesekkurler...


    saf duyqularla vatan saolsn demeye devam edelım... biz..
#19.10.2008 19:04 0 0 0
  • agzi olan konusuyo
#21.10.2008 21:13 0 0 0
  • aqzı olan konusuyor evet tıpkı sen gibi.. bole kuru kuru koru korune ınanmaq.. sacma gelmıyomu yanı 30 senede bi orqutu deviremıyomu bu devlet !!

    hey sen yildizzbb git ve arastr.. sonra varsa bı eksıqımz yada yanılqımız gelde paylas.. bilelim..
#21.10.2008 23:08 0 0 0
  • hey sen gundi ukalalik yapma !
    tabii ya uzaktan ahkam kesmek cok kolay. sen cok iyi bildigin icin konusuyorsun.
#21.10.2008 23:15 0 0 0
  • yıldizzb ukalalık ?

    yoq ben ukalalık yapmıyom ama sen coq bılmıslık yapıyon sanırm okuduqndan bile bısy anlamassın bide uzaqtan diyon hea ne uzaqi.. ben doqu daqlarında gecirdm 12 ayımı !!
    ve sadece gorduklerimi paylastm sen gibi tv lerde islediqime ınanmıyom ! hade baq isine.. bi da o tur laflar kullanma ben sana kullanmadm cunku..
#21.10.2008 23:18 0 0 0
  • bana emir vermeye kalkma ! benim inandiklarim bana , senin inandiklarin sana.
    görüslerini, inadiklarini insan gibi düzgün anlat anlatacaksan. saldirip kavga cikartmak niyetin.
    gereksiz diyalog
#22.10.2008 00:52 0 0 0
  • sana emır vermedın hea benım dusunceme sayqı duyacaqsın o zaman... oke !! senle tartısacaq deelm zaten baq isine ole aqzı olan konusuyo gibi cirkın kelımeler.. solemiceqsn.. bi dediqin diqeri tutmuyor..

    insan qibi anlattım zaten ama sen insancıl tepkıler vermıyorsn :)
#22.10.2008 18:06 0 0 0
  • burasi savas meydanina dönmüs,,birbirimizi kirarak bir yere varamayiz ve bir noktadada bulusmamiz imkansiz olur,,bir seyler yazilip paylasiliyorsa bu dogal olarak elestirilir, tabi ki sinirlari icinde elestirilir diye düsünüyorum,,,doguda askerlik yapmak yada doguda yasamak terörü biliyorum anlamini tasimaz,,terör doguda mi ? yoksa daglardami ? terör ne doguda nede dagda onun icin terörü bitiremezsiniz, kimsede bitiremez cünkü terör meclisin catisi altinda,,meclisin catisinin altindakileri senin,benim hepimizin vergileriyle maslarini aliyorlar, herkes elini basinin arasina alip kavga edip kizmak yerine iyi düsünsün, hepimiz öyle veya böyle teröre destek veriyoruz,,vermiyorum diyen varsa hodri meydan diyorum,,birbirinizi kirmak yerine kenetlenin derim,,,
    saygilarimla
#22.10.2008 20:00 0 0 0
  • tztztz emir vermiyomus tztztztz " onu diyemezsin bunu diyemezsin" , senin saygin nerde bakalim sattin sanirim,
#23.10.2008 19:13 0 0 0
  • senın yasını merak edıyom 8 9 yasındakıler bile bole yazmas.. bana ukala demıssn tabekı diyemessın derm.. ala ala.. sende terbıyenı satmıssn sanırım.... ama ben sana ınsan muamelesı yapcam... ve hakaret etmıcem... ne halın varsa qör... ve burda btmıstr konu benm icn..


    gercekten kaybol git ya... benı kendı seviyene indirme... :)
#23.10.2008 21:15 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • @Gundii adlı üyeden alıntı:
    aqzı olan konusuyor evet tıpkı sen gibi.. bole kuru kuru koru korune ınanmaq.. sacma gelmıyomu yanı 30 senede bi orqutu deviremıyomu bu devlet !!

    hey sen yildizzbb git ve arastr.. sonra varsa bı eksıqımz yada yanılqımız gelde paylas.. bilelim..
    Orijinali Göster...
    aqzı olan konusuyor evet tıpkı sen gibi.. bole kuru kuru koru korune ınanmaq.. sacma gelmıyomu yanı 30 senede bi orqutu deviremıyomu bu devlet !!

    hey sen yildizzbb git ve arastr.. sonra varsa bı eksıqımz yada yanılqımız gelde paylas.. bilelim..


    Terbiyesizligin luzumu yok.

    Herkez kendi fikrini belirtmekte özgürdür kimse kimseye ahkam kesemez. Istersen degil 12 ay 12 yilini o daglarda geçirmis ol bu sana insanlarin düsüncesine saygisizlik etme hakkini vermez.

    ____________

    Ayricada tesvikiyeden sehit çikmasiylada bu is bitmez, TBBM deki pkk ne olacak ? Perihan Magden olaya sadece tek bir açidan bakmis. Tabiki zengin kisiminin oglu doguda pkk ile burun buruna askerlik yapmiyor, yada basbakanin oglu gibi hiç askerlik yapmiyor, tabiki olan yine vatandasin evladina oluyor ama tek sorun bu degil. Tek çözüm bu degil.
#23.10.2008 21:19 0 0 0
  • havil sımdı git su yazılanlanların hepsını oku ole qel karsıma bana her yazdqnda hakaret etmıs ki (sanırım tanıdqn) gelmıssn terbiyesızlıq yapma demıssn ben ALLAHA SUKUR.. haddımı bılıırım.. gorevlıysen tarafsız bak olaya oke !! bana her yazdqnda hakaret etmıs..



    ve burda qorevlı olman.. bana ole sozler sarf etmenı gerektırmez.. o saman bende sana sende terbıyeszlık yapıyon diyorm.. !!!!
#23.10.2008 21:27 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Emredersin !!! Baska emrin ??

    Sen bana havil git sunu yapma deme hakkini kendinde nasil görüyorsun ?

    Görevimi senden ögrenecek degilim, taraf tutulacak birsey yok, yildizzb ortaya birsey söylüyor sen karsiliginda ukala laflar sarf ediyorsun.

    Kimin terbiyesizlik yaptigida ortada.

#23.10.2008 21:52 0 0 0
  • evet ortada... hersey
    herseyi emır olaraq alqılıyosan o benım sorunum deel.. kımseye hakaret etmedm.. etmemde... senı sadece benım yazılarımı okumussun ve... kullandqın uslup irenç..

    yazmıcam bi daha ALLAHINIZDAN bulun be.. sizinlemı uqrasacam burda bılqı edınmek ıcın gırıyom.. kavga etmek icin deel ama sız cok meraklısınz kavgaya...

    ukala lafınıda sana iade ediyom.. al paket yap...
#23.10.2008 21:56 0 0 0
  • haddinin sinirlarini coktan asmissin, celiski icerisindesin haberin yok.
    o yazar senin tanidiginmida sen onu savunuyorsun ? agzi olan konusuyor yazar hakkinda söyledim, söylerimde sen veya birbaskasi buna karisamaz, kalkmis sende kendi üzerine aliniyorsun. 12 ay hatta 12 yil askerlik yap, kafa ayniysa degisen birsey olmaz. ön yargi olmayacak insanda. zira tek yönlü bakmaktan kurtulamaz.
#23.10.2008 21:58 0 0 0
  • wowwww :) burya yazmam daha... kendı uslubunuza bakın sonra gelın benı elestrın yazdıqnz her kelıme.. hakaret dolu once sayqı...

    son cevabım bu...

    bide cok qusel anlatmıssn benı ama etkıleyici olmamıs.. :) celişkidesın felan :D


    12 ay askerlık yaptım dediysem... herseyı bılıyom demedım... siz konuyu baska yere cekmıssınz yada.. anladıqınızı.. yazmıssnz.. ben gorduqlerimii soleme amaclı dedım demez olaydm.. nereye saptırdnz... olayı..
#23.10.2008 22:03 0 0 0