Malzemeler

375 g Un
30 g yas Maya
1/8 l ( 125 ml ) Süt
1 Yumurta
50 g Seker
8 g Vanilya sekeri
50 g Margarin ( oda sicakligi )
1 tutam tuz

Margarinden haric malzemelerin tümü karistirilir ve margarin ilave edildikten sonra yogurma islemi tamamlanir. Hamurun üstüne bir örtü örterek 1 saat sicak ortamda dinlendirilir.
Yagli tepsiye hamur yayilir.



Üstü icin

100 g Margarin ( oda sicakligi )
150 g Seker
2 yemek kasigi Bal
8 g Vanilya sekeri
200 g Dövülmüs Badem
5 - 6 yemek kasigi Süt

Malzemelerin tümünü bir tencerenin icinde yüksek ateste pisirin, marmelat seklini alana kadar kisik ateste pisirmeye devam edin. Karisimi daha sonra sogumaya birakin. Soguduktan sonra tepside bekleyen hamurun üstüne yayin ve firina sürün.

Pisirme süresi :200 - 250 derece // 20 - 30 dakika
Dinlendirme süresi :5 - 10 dakika dinlendirin


Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 501
favori
like
share
Sindy Tarih: 23.10.2008 17:20
emegine saglik Yildiz, paylasim icin tesekkurler
KaRaKıZ Tarih: 20.10.2008 17:37
yıldızım çok sağol
SU-PERISI Tarih: 20.10.2008 17:29
Emegine saglı yıldızcıgım,güzel ve degişik bir tarif.