Ton Balıklı Ve Peynirli ıspanak Sarması

Son güncelleme: 29.10.2008 12:09
  • Ton Balıklı Ve Peynirli ıspanak Sarması Tarifi - Ton Balıklı Ve Peynirli ıspanak Sarması Nasıl Yapılır
    Malzemeler:

    1 kilogram haşlanmış yıkanmış ıspanak
    400 gram erzincan tulumpeyniri
    100 gram salçasız tonbalığı konservesi
    3 çorba kaşığı yağlı kaşar rendesi
    2 çorba kaşığı dövülmüş kuru ekmek içi
    2 adet yumurta
    1 küçük kavanoz hazır mayonez
    bir parça tülbent ve ince plastik kağıt

    yapılışı :

    ıspanağı haşlandıktan sonra iyice ellerinizle sıkarak suyunu akıtın. bir süre daha kevgirde bekletip suyunu iyice süzdürün. genişçe bir tahta üzerinde kesin, tulumpeynirini, yağı süzülmüş parçalanmış tonbalığını, have edip eze eze yoğurun. karışımın içine iki yumurta kırın. kaşarpeyniri rendesini, ufalanmış kuru ekmek içini, tuzu, karabiberi, bir tatlı kaşığı hardalı katarak karıştırın. tahtanın üzerine yuvarlayarak kalın bir sucuk şekli verin. ruloyla satılan ince plastik kağıtla yaptığınız bu yuvarlak ıspanak ezmesini iyice sarın. uçlarını büzüp bir iple bağlayın. sonra tekrar bir tülbente sarıp, gene uçlarını büzüp, iple bağlayın. hazırladığınız bu sarmayı alabilecek bir tencere kaynar suya daldırınız. suyu iyice kaynattıktan sonra 30 dakika haşlayınız. haşlanmış sarmayı tencereden çıkarıp soğumaya bırakınız. birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra tülbenti ve plastik kağıdı çıkarıp, dilim dilim kesip, üstüne mayonez dökerek ikram ediniz.
#20.10.2008 22:16 0 0 0
  • Değişik tarifler için teşekkürler su perisi.
#29.10.2008 12:09 0 0 0