Malzemeleri;
Yarım kahve fincanı sıvı yağ,
1 adet soğan,
200 gr ıspanağın sapları
1.5 çorba kaşığı un,
1 yumurta,
5 çorba kaşığı yoğurt,
3 diş sarımsak,
4 su bardağı su veya et suyu,
1 çorba kaşığı tereyağı,
Kuru nane, kırmızıbiber, tuz

Yapılışı;
Sıvı yağda küçük doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar pişirelim. Ispanak saplarını çok ince doğrayıp tencereye aktaralım. İkisini biraz kavuralım. Diğer tarafta un, yumurta, yoğurt ve sarımsağı 3 – 4 çorba kaşığı su ile bir kapta iyice çırpalım.
Bu arada kavurduğumuz ıspanak ve soğan karışımına 4 su bardağı su dökelim. Ardından yoğurtlu karışımı ekleyelim. Sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim. Tuzunu ilave edelim.
Küçük bir tavada tereyağı eritip üzerine kuru nane ve pul biber ekleyelim. Sonra da kâselere aktardığımız çorbanın üzerine gezdirelim.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2007
favori
like
share
Sindy Tarih: 23.10.2008 17:08
paylasim icin tesekkurler superim, emegine saglik