Soğuk Turşu

Son güncelleme: 21.10.2008 13:51
  • Malzemeler
    2 orta boy
    patlıcan,
    1/2 kg. yeşil biber,
    2 su bardağı kuru
    sumak ekşisi (dövülmemiş),
    3-4 diş
    sarımsak,
    Tuz ve
    nane,
    Yeteri kadar su.

    Yapılışı.
    Patlıcanlar tepesinden dörde bölünerek küp şeklinde doğranır ve 5 dakika suda bekletilir. Ayrı bir kaba yeşil biberler doğranır. Diğer tarafta bir tencerede 1 veya 1.5 litre su kaynatılarak içine biberler ve suyu süzülmüş patlıcanlar ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar kaynatılır ve piştikten sonra suyu bir süzgeçte süzülür. Ayrı bir kap içerisine kuru taneli sumak ekşisi ılık suda 5 dakika bekletilir, ekşisinin iyi çıkması için biraz ovulur, suyu ayrı bir kaba süzülür. Pişmiş olan patlıcan ve biber karışımı derince bir kaba konur üzerine, süzülmüş ekşili su ilave edilir. Sarımsaklar soyulduktan sonra az tuz katılarak iyice dövülür ve bu karışıma eklenir. Turşunun tane tane olması istenirse kaşıkla karıştırılır, özleşmesi istenirse elle biraz ovularak karıştırılır. Servis için tabağa alındığında üzeri kuru nane ile süslenir ve soğuk olarak servise sunulur
#20.10.2008 22:45 0 0 0
  • teşekkürler ablacım
#21.10.2008 11:44 0 0 0
  • Teşekkürler hemen deneyeceğim..
#21.10.2008 13:44 0 0 0
  • teşekkürler
#21.10.2008 13:51 0 0 0