Gereçler:
HAMURU İÇİN
Minimum 6 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
un
İÇİ İÇİN
1 adet kuzu ön kol
karabiber
tuz
maydanoz Kızartmak için
sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN
Yoğurt
tereyağ
kırmızı toz biber
Yapılışı:
Enaz 6 adet yumurta sıvıyağ biraz tuz ve un kulak memesi yumuşaklığında hamur haline getirilir.Yarım saat dinlendirilir.Dinlendirmiş olduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak her biri kızartma yapılacak tava büyüklüğünde açılır. Ve kızgın yağda altı üstü kızarıncaya kadar kızartılır.Diğer taraftan bir adet kuzu kolu bol suda haşlanır.Haşlanmış olan etler tiftilerek içine maydanoz ve karabiber eklenir.Bir kenara bırakmış oluğunuz kızartılmış olan yufkaları kaynamakta olan et suyunun içine atarak yumuşayıncaya kadar haşlanır.Haşlamış olduğunuz yufkaları bir fırın tepsisine bir kat yufka bir kat hazırlanmış olan etli harçtan serpilerek en üstte yufka olmak kaydıyla yerleştirilir.Kalan et suyuda üzerine dökülerek kızgın fırında suyunu çekene kadar üzerini kızartmadan pişirilir.Pişmiş olan börekler kesilerek,üzerine yoğurt ve kızdırılmış biberli tereyağıgezdirilerek servis yapılır. Afiyet Olsun.
Servis Önerileri:
Arzu edenler yoğurtsuz olarakta servis edebilir.
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
Bu tarif İZMİR'den en az annem kadar çok sevdiğim Sayın FATMA GİRGİN'e aittir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1025
favori
like
share
DİDEM Tarih: 01.03.2006 12:36
ellerine sağlık çok teşekkürler
by_ufuk Tarih: 01.03.2006 01:32
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 00:32
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 28.12.2005 00:40
[COLOR=tomato]Çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim.Ellerinize sağlık

MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 14:16
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
SU-PERISI Tarih: 08.12.2005 18:04
tarif için teşekkürler,eline saglık
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 15:15
EllerINE SAglik...!

TariF ICIn TeskKÜRLer
Kartanesi Tarih: 01.10.2005 06:24
Numberone Tarih: 30.09.2005 15:19
Ellerine saqLık