Adana üsülü patlıcan tava

Son güncelleme: 03.07.2006 13:45
  • Gereçler:
    1kğ adana patlıcanı
    Yarım kilo kuzu eti
    6 adet domates
    3 adet sivri biber
    1 çorba kaşığı biber salçası Bir tatlı kaşığı sıvı yağ
    Tuz
    Karabiber
    Toprak güveç
    Bir baş sarımsak
    Yapılışı:
    Patlıcanların kabukları alacalı soyularak içi su dolu kabın içine birazda tuz atılarak küp şeklinde doğranır. Ve acısının çıkması için yarım saat bekletilir. Ayrı yerde kabukları soyulmuş domates doğranmış et ve ufak doğranmış biberler Toprak güvece önce kuzu eti biraz salça Üzerine suları süzülmüş patlıcan domates biber ve sarımsak. diğer malzemeleri koyarak fırında 1 saat pişirilerek sıcak servis yapılır.
    Servis Önerileri:
    yanın da pirinç pilavıyla servis yapılabilir
#25.01.2005 20:05 0 0 0
  • teşekkürler
#08.02.2005 13:03 0 0 0
  • mardinli ellerine saglik

    hocam elin degmisken birde yapsanda söyle yesek :D
#08.02.2005 13:06 0 0 0
  • tesekkürler
#08.02.2005 18:44 0 0 0
  • ellerine saglik
#03.03.2005 13:51 0 0 0
  • yav ben şişmanlıcam walla bunların hepsini yersem...!!!
#04.03.2005 10:40 0 0 0
  • cok tsk ler ederim ellerinize saglik
#07.05.2005 01:32 0 0 0
  • Ellrine sağlık kardeşim
#21.09.2005 23:07 0 0 0
  • Ellerine saglik arkadasim
#27.09.2005 09:29 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 13:42 0 0 0
  • ElLeRiNe sAgLiK....

    TaRiF iCiN sAgOl
#15.10.2005 13:21 0 0 0
  • tarif için teşekkürler
#12.12.2005 10:15 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 12:30 0 0 0
  • Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
#28.12.2005 01:42 0 0 0
  • teşekkürler,ellerinize sağlık.
#24.02.2006 22:23 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#04.03.2006 23:32 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 13:45 0 0 0