Gereçler:
1kğ adana patlıcanı
Yarım kilo kuzu eti
6 adet domates
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı biber salçası Bir tatlı kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Toprak güveç
Bir baş sarımsak
Yapılışı:
Patlıcanların kabukları alacalı soyularak içi su dolu kabın içine birazda tuz atılarak küp şeklinde doğranır. Ve acısının çıkması için yarım saat bekletilir. Ayrı yerde kabukları soyulmuş domates doğranmış et ve ufak doğranmış biberler Toprak güvece önce kuzu eti biraz salça Üzerine suları süzülmüş patlıcan domates biber ve sarımsak. diğer malzemeleri koyarak fırında 1 saat pişirilerek sıcak servis yapılır.
Servis Önerileri:
yanın da pirinç pilavıyla servis yapılabilir

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1758
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 14:45
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 00:32
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 24.02.2006 23:23
teşekkürler,ellerinize sağlık.
masarac Tarih: 28.12.2005 02:42
Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 13:30
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 12.12.2005 11:15
tarif için teşekkürler
Ates Bocegi Tarih: 15.10.2005 14:21
ElLeRiNe sAgLiK....

TaRiF iCiN sAgOl
dostbildiklerim Tarih: 27.09.2005 14:42
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 10:29
Ellerine saglik arkadasim