Gereçler:
1kğ adana patlıcanı
Yarım kilo kuzu eti
6 adet domates
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı biber salçası Bir tatlı kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Toprak güveç
Bir baş sarımsak
Yapılışı:
Patlıcanların kabukları alacalı soyularak içi su dolu kabın içine birazda tuz atılarak küp şeklinde doğranır. Ve acısının çıkması için yarım saat bekletilir. Ayrı yerde kabukları soyulmuş domates doğranmış et ve ufak doğranmış biberler Toprak güvece önce kuzu eti biraz salça Üzerine suları süzülmüş patlıcan domates biber ve sarımsak. diğer malzemeleri koyarak fırında 1 saat pişirilerek sıcak servis yapılır.
Servis Önerileri:
yanın da pirinç pilavıyla servis yapılabilir