Tarifin Adı : Çilekli Yufka Kupları
Malzemeler :
2 yemek kaşığı tereyağ
6 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yufka
½ kg çilek
3 yemek kaşığı kıyılmış antep fıstığı
2 poşet çilekli krem şanti
1.5 su bardağı süt



Hazırlanışı : Yufkaların kenarlarını kesip 2 adet kare yufka elde edin. Birinci yufkanın üzerine erimiş tereyağ sürüp toz şeker serpin. İkinci yufkayı birincinin üzerine koyup onu da yağlayıp şekerleyin. Yufkaları enine ve boyuna üçe keserek 9 kare elde edin. 9 adet yağlanmış mini fırın kabına ikili bir şekilde yufkaları kenarları sarkacak şekilde yerleştirin. 180 derece ısıtılmış fırında kupları kızartıp soğumaya bırakın. Krem şanti ile sütü çırpın. Çileklerin yarısını minik doğrayın. Krem şantiye katın. Biraz buzlukta dondurulduktan sonra kaşıkla kupların içlerini doldurun. Kalan çileklerle üzerini süsleyip antep fıstığı serpin. Hemen servis yapın.Afiyet olsun


Malzemeler
250 gr margarin
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 paket vanilya
25 su bardağı un
200 gr sütsüz çikolata
1 kahve kaşığı margarin


çikolatalı top kurabiye
Hazırlanışı
Margarin pudra şekeri ceviz içi vanilya ve unu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verip pişirin. Çikolatayı margarinle birlikte benmari usulu eritin. Kurabiyelerin yüzünü batırıp servis tabağına alın. Soğuyunca servis yapın.Afiyet olsun
Frigo Pasta


Geleneksel
Malzemeler
2 poşet çikolatalı toz krem şanti
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
2 paket kakaolu bisküvi
1 portakal kabuğu rendesi
1 muz
Süslemek için:
Kakao sosu
Krem şanti

Hazırlanışı
Kakaolu büskivileri robotta kıyın. Çukur bir kaseye toz krem şantileri boşaltın. Portakal kabuğu rendesi ezilmiş muz ve toz şekeri katıp karıştırın. Bisküvi ve sütü ekleyip iyice karıştırın. Yuvarlak bir kalıbı strech filmle kaplayın. Karışımı kaba alıp deep freezede dondurun. Servis yapacağınız zaman servis tabağına ters çevirip strech filmi alın. Üzerine çikolata sosu ve krem şanti ile süsleyip servis yapın.Afiyet olsun


Kabaklı Gelin


Malzemeler
1 kg. tatlı kabağı
500 gr. şeker
1 bardak süt
2 bardak krem şanti
25 tane pötibör büskivi
1 bardak ceviz


Hazırlanışı
Kabak ve şekeri tencerede pişirdikten sonra kabakları ayrı bir kaba alıp sıcakken çatalla iyice ezin. Soğuduktan sonra büskivileri kalan şerbette ıslatarak bir borcama dizin. Üzerine ezdiğiniz kabakların yarısını döşeyin. Sütle çırptığınız krem şantinin de yarısını döşeyin. Cevizin yarısını da üzerine dökün. Aynı işlemi tekrar uygulayın. Buzdolapta 6 saat bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Elmalı Profiterol


Malzemeler
4 adet elma
1 paket pötibör bisküvi
1 çay fincanı hindistancevizi
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kakaolu puding
2.5 su bardağı süt




Hazırlanışı
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Bisküvileri robottan geçirin. Pudra şekeri ile elmalara ekleyin. Yoğurun. Hazırladığınız elmalı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hindistancevizine bulayıp kubbe şeklinde servis tabağına dizip buzdolabında 20 dakika bekletin. Kakaolu pudingi sütle pişirip soğutun. Profiterolün üzerine döküp fıstıkla süsleyip servis yapın.



hadi ilk gelenlere tatlılar bedava

ilk üç müşterie teşekkür verilir(unutmayın)

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1194
favori
like
share
gökkuşağı Tarih: 24.10.2008 20:38
güzel tarif
SU-PERISI Tarih: 23.10.2008 22:32
Güzel tarifleriniz için teşekkürler,konuları ayrı sunarsanız daha iyi olur.
lightlingspeed Tarih: 22.10.2008 22:00
Tarifin Adı : Çilekli Yufka Kupları
Malzemeler :
2 yemek kaşığı tereyağ
6 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yufka
½ kg çilek
3 yemek kaşığı kıyılmış antep fıstığı
2 poşet çilekli krem şanti
1.5 su bardağı süt



Hazırlanışı : Yufkaların kenarlarını kesip 2 adet kare yufka elde edin. Birinci yufkanın üzerine erimiş tereyağ sürüp toz şeker serpin. İkinci yufkayı birincinin üzerine koyup onu da yağlayıp şekerleyin. Yufkaları enine ve boyuna üçe keserek 9 kare elde edin. 9 adet yağlanmış mini fırın kabına ikili bir şekilde yufkaları kenarları sarkacak şekilde yerleştirin. 180 derece ısıtılmış fırında kupları kızartıp soğumaya bırakın. Krem şanti ile sütü çırpın. Çileklerin yarısını minik doğrayın. Krem şantiye katın. Biraz buzlukta dondurulduktan sonra kaşıkla kupların içlerini doldurun. Kalan çileklerle üzerini süsleyip antep fıstığı serpin. Hemen servis yapın.Afiyet olsun


Malzemeler
250 gr margarin
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 paket vanilya
25 su bardağı un
200 gr sütsüz çikolata
1 kahve kaşığı margarin


çikolatalı top kurabiye
Hazırlanışı
Margarin pudra şekeri ceviz içi vanilya ve unu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verip pişirin. Çikolatayı margarinle birlikte benmari usulu eritin. Kurabiyelerin yüzünü batırıp servis tabağına alın. Soğuyunca servis yapın.Afiyet olsun
Frigo Pasta


Geleneksel
Malzemeler
2 poşet çikolatalı toz krem şanti
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
2 paket kakaolu bisküvi
1 portakal kabuğu rendesi
1 muz
Süslemek için:
Kakao sosu
Krem şanti

Hazırlanışı
Kakaolu büskivileri robotta kıyın. Çukur bir kaseye toz krem şantileri boşaltın. Portakal kabuğu rendesi ezilmiş muz ve toz şekeri katıp karıştırın. Bisküvi ve sütü ekleyip iyice karıştırın. Yuvarlak bir kalıbı strech filmle kaplayın. Karışımı kaba alıp deep freezede dondurun. Servis yapacağınız zaman servis tabağına ters çevirip strech filmi alın. Üzerine çikolata sosu ve krem şanti ile süsleyip servis yapın.Afiyet olsun


Kabaklı Gelin


Malzemeler
1 kg. tatlı kabağı
500 gr. şeker
1 bardak süt
2 bardak krem şanti
25 tane pötibör büskivi
1 bardak ceviz


Hazırlanışı
Kabak ve şekeri tencerede pişirdikten sonra kabakları ayrı bir kaba alıp sıcakken çatalla iyice ezin. Soğuduktan sonra büskivileri kalan şerbette ıslatarak bir borcama dizin. Üzerine ezdiğiniz kabakların yarısını döşeyin. Sütle çırptığınız krem şantinin de yarısını döşeyin. Cevizin yarısını da üzerine dökün. Aynı işlemi tekrar uygulayın. Buzdolapta 6 saat bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Elmalı Profiterol


Malzemeler
4 adet elma
1 paket pötibör bisküvi
1 çay fincanı hindistancevizi
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kakaolu puding
2.5 su bardağı süt




Hazırlanışı
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Bisküvileri robottan geçirin. Pudra şekeri ile elmalara ekleyin. Yoğurun. Hazırladığınız elmalı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hindistancevizine bulayıp kubbe şeklinde servis tabağına dizip buzdolabında 20 dakika bekletin. Kakaolu pudingi sütle pişirip soğutun. Profiterolün üzerine döküp fıstıkla süsleyip servis yapın.



hadi ilk gelenlere tatlılar bedava

ilk üç müşterie teşekkür verilir(unutmayın)