Su Maymunu hasta ediyor

Son güncelleme: 02.05.2010 20:31
  • Merhaba
    Yurtdışından ithal edilen ve 'su maymunu' adı verilen renkli jel toplar sağlık açısından zararlımı acaba.
    şu an ilimizde yeni piyasaya çıktı internette okudum kanserojen etkisi var diyor.
    hastalık değil ama kısaca zararları hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.saygılarımla.
#25.10.2008 19:03 0 0 0
  • bende bir yerde zararlı olduklarını okumuştum ama nelere sebeb olduğu konusunda bilgim yok. yeni bir ürün olduğun için bu konuda yapılmış fazla tıbbi araştırma olduğunu sanmıyorum. hatta okuduklarımızın ciddi bir tıbbi araştırma sonucu yazıldığını da sanmıyorum.
#26.10.2008 00:48 0 0 0
  • bu konuda bir yazı buldum sanırım sizi aydınlatır.

    Barış Atasoy isimli bir arkadaşın kendi blogunda yazdığı bir yazı.

    "akvaryumcular bilir, ama bu isimle değil: Su maymunu, esasen Artemia Salina'nın bir türüdür ve komiktir ama, tescilli bir markadır.

    Ama bu su maymunu, o su maymunu değil!

    Son zamanlarda bir su maymunu çılgınlığıdır gidiyor! Bu su maymunu dedikleri şeyin bizim Artemia Salina ile alakası yok. Bunlar, suda şişen renkli toplar.

    Suda şişen bu renkli topları canlı zannedenler olduğunu akvaryum.com forumlarında öğrendim. Hayır; canlı olmadıkları gibi, sizi de canınızdan edebilirler! Bu renkli topların oldukça kanserojen oldukları söyleniyor. Çocukların ilgisini çok daha fazla çektiğinden, bu tip şeyleri çocuklarınıza kesinlikle almaya yeltenmeyin. Muhteviyatı nedir bilmiyorum; açıklanmıyorda.

    Bu renkli toplar hakkında gerekli açıklama ve uyarıyı yaptıktan sonra, gelelim gerçek su maymunlarına!

    Dediğim gibi, sea monkey bir tür Artemia. Hibrid bir canlı olduğu söyleniyor; yani bildiğimiz Artemia Salina'dan laboratuar ortamında üretilmiş. Deniz atını andırıyor, geri yüzebiliyor, suda gerçekten maymunluk(!) yapıyor. Aile kurdukları, hatta aile arasında kavga ettikleri söyleniyor (test kabında İtalyan ya da Türk kanı kalmış olmalı!).

    Gerçek su maymununu Türkiye'de görmedim, satıldığından da emin değilim. Hatta Southpark'ın bir bölümünde bundan esinlenildiğini görmüştüm. Gerçekten de, Pakmaya gibi bir poşette satılıyor ve akvaryuma atıp çıkmalarını bekliyorsunuz. Artemia çıkaranların yabancı olmadıkları bir şekilde yumurtadan çıkıyorlar. Kilosu 1.000 YTL (eskilerin dedikleri gibi 1 milyar!) den fazla olabilen Artemia Salina'dan bile daha pahalılar; ufacık paketin ABD fiyatı 7 dolar civarı.

    Esasen bu bir mini tuzlu su karidesi. Artemia Salina nadiren 1 santim olabilirken, sea monkey 2-2.5 santim olabiliyormuş. 2 sene yaşadıkları söyleniyor ama Artemia tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki, bu minik şeyleri yaşatmak bahçe havuzunda Discus üretmekten daha zor olmalı.

    Eğer çocuğunuza su-bişeysi alacaksanız, sea monkey iyi bir seçim olur. Ama diğer su maymunundan, yani suda 400 kat şişebilen, boyalı, misketimsi, ne idüğü belirsiz şeylerden uzak durun!

    Sihirli su topları diye de satılan bu tuhaf şeyleri satın alanlardan bazıları hastalanmış ve Sağlık Bakanlığı bu ürünlerin ithalatını yasaklatmış. Ben de Zaman gazetesinin yalancısıyım"

    ALINTI

    burdan anladığım kadarıyla sizin bahsettiğiniz su mayunları eğer suda şişen plastiklerse zararlı. eğer bir tür su canlısı ise. herhangi bir zararı yok.
#26.10.2008 15:42 0 0 0
#10.02.2010 17:52 0 0 0
  • arkadaşlar sadece yaprakları yiyor jel topları beslemek için sıcak su daha iyi şeker atarsanda daha çabuk büyürler
#09.04.2010 07:28 0 0 0
  • çok güzel bir bilgi
#02.05.2010 20:31 0 0 0