Malzemeler

750 gr dana eti
1 adet kuru soğan
250 gr bezelye içi
2 adet patates
1 adet havuç
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1 adet domates
3 sivri biber
1 su bardağı un
1 lt süt
2 yumurta
6 çorba kaşığı margarin
1 bardak rende kaşar peyniri
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı


Bir çorba kaşığı margarini bir tencerede eritip, küçük küçük doğranmış soğanı atarak pembeleştirdikten sonra etleri atın. Suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişince etleri 6 küçük güvece koyun. Daha sonra küçük doğranıp haşlanmış havuçları, küçük doğranmış patatesleri, bezelyeyi, tuzu biber ve kıyılmış maydanozu bir kapta harmanlayarak güveç kaplarına bölüştürün. En üste dilimlenmiş biber parçlarını koyun. Diğer yanda kalan margarini eritin. Unu ilave ederek pembeleştirin. Sonra sütü ilave ederek koyulaştırın. Ateşten alıp çırpılmış yumurtayı katın. Güveçlerin üzerine dökün. En üstede rende kaşar serperek, fırına verin. Yarım saat sonra peynirler kızarınca, güveç kaplarını fırından alarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1884
favori
like
share
nalus Tarih: 11.11.2008 23:12
[COLOR="Pink"]Emeğinize sağlık teşekkürler.
COCO Tarih: 07.11.2008 23:25
emegine saglik twity