Ayda Aksel, (d. 31 Ekim 1962 - İstanbul) Tiyatro ve sinema oyuncusu. Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde eğitim gördü.



Oynadığı Bazı Tiyatro Oyunları

Omuzumdaki Melek
Yarım Bardak Su
Ölümüne Suçlu
Özel Hayatlar
Karşı Penceredeki Kadın
Ben Anadolu
Yangın Yerinde Orkideler
Gizli Oturum


Filmografisi

Sınav - 2006
Esir Kalpler - 2006
Hatırla Sevgili - 2006
Adı Aşk Olsun - 2004
Halk Düşmanı - 2004
Çekirdek Aile - 2002
Kıvılcım - 1999
Kaçıklık Diploması - 1998
Cumhuriyet - 1998
Bir Erkeğin Anatomisi - 1996
Kurtuluş - 1996
Yıldızlar Gece Büyür - 1991
Yaprak Dökümü - 1987
Üç İstanbul - 1983



Ödülleri


Afife Tiyatro Ödülleri : Yılın Müzikal Yada Komedi Dalında En Başarılı Kadın Oyuncusu - Omuzumdaki Melek - 2007

Lions Tiyatro Ödülleri En Başarılı Kadın Oyuncu - Omuzumdaki Melek-2007

İstanbul Teknik Üniversitesi En Başarılı Kadın Oyuncu - Omuzumdaki Melek 2007

İsmet Küntay : En İyi Kadın Oyuncu Ödülü - Yarım Bardak Su - 2004

Afife Tiyatro Ödülleri : En İyi Kadın Oyuncu Ödülü - Ölümüne Suçlu - 2003

11.Ankara Film Festivali : En İyi Kadın Oyuncu - Kaçıklık Diploması - 1999

10.Orhan Arıburnu Ödülleri : En İyi Kadın Oyuncu - Kaçıklık Diploması - 1999





Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 443
favori
like
share