Bu da kabuklu sarımsak turşusu tarifi

MALZEMELER:

Taze sarımsak

Sirke

Limon tuzu

Toz şeker

Tuz

Su



YAPILIŞI:

Taze sarımsaklar yıkanır.Kavanoza yerleştirilir.Üzerine tuzlu su eklenir.Günde bir defa suyu boşaltılıp tekrar tuzlu su eklenir.Bu işleme 3 gün boyunca tekrar edilir.4. gün sirke,tuz,limon tuzu,toz şeker ve su karıştırılıp sarımsakların üzeri kapanana kadar eklenir.Bir kaç gün sonra turşunuz hazır.Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1939
favori
like
share
Şayeste Tarih: 28.10.2008 13:52
[COLOR="PaleTurquoise"]Rica ederim arkadaşlar..
Tavsiye ederim
nalus Tarih: 28.10.2008 13:07
[COLOR="Pink"]İlginç kabuklu sarımsak turşusu, hiç duymamıştım.. :20:
SU-PERISI Tarih: 28.10.2008 11:08
Turşu tarifin için teşekkürler ŞeMuKaBu.