MALZEMELER:

1 levrek veya 1 tane kırlangıç balığı
1 soğan rendesi
tuz
karabiber

HAMURU:

1 kg un
yeterince su ve tuz

SOSU:

1 tane tabasco sos
1 kg domates
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı fesleğen kekik
tuz
2 adet kesme şeker
500gr sarımsaklı yoğurt



YAPILIŞI:

Un elenir,hamur yoğurma kabına alınır. Su,tuz ilavesi ile hamur yapılır üstü örtülerek 1 saat dinlendirilir. Bezeler yapılır. Madeni para kalınlığında hamur açılır. Milföy hamuru büyüklüğünde kesilir diğer yanda balık 10dk haşlanır,süzülür kılçıkları ve derisi ayıklanır. 1 soğan rendesi tuz,karabiber konur,karıştırılır. Hamurların ortasına biraz konur. Bohça gibi kapatılır. Fırın tepsisine dizilir,fırında pişirilir. Domates blanderdan geçirilir. Tobasco sos,şeker, tuz konur. İyice pişirilir. Fesleğen ilave edilir. Mantıların üzerine dökülür üzerine sarımsaklı yoğurt konur maydanoz serpilir. Servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 485
favori
like
share
güven Tarih: 03.11.2008 14:01
teşekkür ederim