Yarım kg yağsız kıyma
2 Su bardağı ince bulgur
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı salça
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kırmızı biber
3-4 Dal maydanoz
2 Çorba kaşığı margarin
1 Tatlı kaşığı salça
3 Su bardağı su
Tuz

Hazırlanışı

* Bir kapta bulgur, salça ve baharatları iyice karıştırın.
* Elinizle bulgurları ovalayıp ardından rendelenmiş soğanı ekleyin.
* Biraz yoğurduktan sonra kıymayı da ekleyip güzelce yoğurun.
* Karışım macun haline gelince fındık büyüklüğünde parçalara bölün ve yuvarlayın.
* Daha sonra her birini iki parmak arasında bastırarak şekil verin.
* Bu işlem bittikten sonra yemeği pişireceğiniz tencereye margarini koyun.
* Eridikten sonra 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip karıştırın.
* Üzerine 3 su bardağı su koyun ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin.
* Köfteleri içine dökün ve 10 dakika pişirin.
* Üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyerek servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 504
favori
like
share
ferdiseven Tarih: 04.11.2008 07:24
Nefis nefis
SU-PERISI Tarih: 03.11.2008 10:51
Güzel tarifin için saol.