Malzemeler

1 Su bardağı süt
Yarım çay kaşığı vanilya esansı
2 Yumurta sarısı
3 Çorba kaşığı tozşeker
1 Çorba kaşığı un
450 gr milföy hamuru
1 Adet yumurta
450 gr çilek
3 Çorba kaşığı çilek jölesi

Hazırlanışı

* Süt ve vanilya esansını pişirdikten sonra soğumaya bırakın.
* Şeker ve yumurta sarılarını çırpın.
* Daha sonra bu karışıma unu ekleyin.
* Sütlü vanilya karışımını da ekleyip karıştırdıktan sonra düşük ısılı fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.
* Elde ettiğiniz hamuru 8 eşit parçaya böldükten sonra, milföy hamuru ile sarın.
* Çırpılmış 1 adet yumurtayı bu hamurlara sürerek 200 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
* Çilekleri yıkayıp saplarını koparın.
* Çilekleri 8 parçaya eşit olarak dağıttıktan sonra üzerlerine eritilmiş çilek jölesini dökün.
* İsteğe göre krema ile servis yapabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 354
favori
like
share
nilay00 Tarih: 08.11.2008 18:53
tarif için tşk
güven Tarih: 03.11.2008 13:54
.
güven Tarih: 03.11.2008 13:52
teşekkür ederim
SU-PERISI Tarih: 03.11.2008 10:43
Tarif için saol Nerqishcigim.
refik Tarih: 28.10.2008 23:24
güzel tariflerin için teşekkürler, bir yemege çıgırsanda yesek bunlardan:72: