Gizemli Melodi

Son güncelleme: 30.10.2008 03:34

  • Kitap Adı :GİZEMLİ MELODİ
    Orjinal Adı :The Mission Song
    Yazarı :JOHN Le CARRE
    Türü :ROMAN
    Çevirmen :Esat Ören

    Babası İrlandalı bir Katolik misyoner, annesi ise Kongolu bir kabile reisinin kızı olan, Bruno Salvador, Doğu Kongo'nun Kivu Bölgesi'ndeki misyoner okulunda büyür. Ve sonra Roma'nın gizli çocukları olarak bilinen bir grup tarafından eğitilir. Birader Michael, onu Afrika dilleri çevirmeni olarak yetiştirir.

    Dostları ve düşmanları tarafından "Salvo" diye tanınan Bruno, aldığı eğitim sayesinde kısa sürede ilerleyerek İngiliz gizli servisinin en başarılı isimlerinden biri olur. Bir İngilizle evli olan Salvo, aslında melez oluşu yüzünden gizliden gizliye karısının ailesi ve arkadaşları tarafından hor görülmektedir.

    Kuzey Denizi'nde çok gizli birtoplantıya görevli olarak gönderilen genç adam, Batılı parababaları ve Doğu Kongo kabile reisleri arasında çevirmenlik yaparken ortada dönen birçok pis oyuna kulak misafiri olur. Bu arada, görevi sırasında tanıştığı Kongolu bir hemşire onun hayata bakışını değiştirerek unutmakta olduğu Kongolu köklerini hatırlatır. Ve Salvo tanık olduğu pis oyunlara alet olmamak için Kongolu vicdanını dinleyerek olan bitene karşı koyar. Ama ne yazık ki bedeli çok ağır olacaktır.

    Gerilim, aşk ve zamanımızın komik alegorik öğeleriyle bezeli Gizemli Melodi, Salvo'nun Batı ikiyüzlülüğünden sıyrılarak Kongo'ya dönme düşlerini anlatıyor.
#30.10.2008 03:34 0 0 0