pandispanya keki - iyi bir pandispanya için ne yapmalı

Pandispanyanızın yumuşacık olması için, yumurta aklarını ve sarılarını ayrı ayrı çırpmanız çok önemli. Yumurta aklarını mutlaka cam kasede çırpmanız gerekiyor aksi takdirde ne kadar uğraşırsanız uğraşın, katılaşmıyor.

Pandispanyanıza ekleyeceğiniz sıvı malzemeleri (yoğurt, yağ, erimiş çikolata yada hazırlanmış krem şanti gibi) yumurta sarılarını şeker ile çırptıktan sonra, şeker eridiğinde ekleyin.

Kuru malzemeleri ayrı bir kabın içine ve mümkünse iki kez eleyin.

Kalıbınızı mutlaka katı yağ ile yağlayın ve üzerine un serpin. Eğer kelepçeli bir kalıp kullanacaksanız kalıbın sadece alt kısmını yağlayın, kenarlarını yağlamayın. (Pandispanyanız pişerken yan duvarlara tırmanacak ve yağlı olmadığı için tutunacaktır) Piştikten sonra kenarından bir bıçak ile geçerek kalıbın kelepçesini kolaylıkla açabilirsiniz.

Pandispanyanızı, kolaylıkla katlara ayırabilmeniz ve çok daha lezzetli olması için bir gün önceden pişirin.

Klasik ve nişastalı pandispanyaları, pasta yapmadan önce ılık şekerli su veya reçelli su ile ıslatın.

Yoğurtlu pandispanya ve krem şantili pandispanyayı ıslatmanıza gerek yok, özellikle yoğurtlu pandispanyanın kendinden nemli ve sünger gibi bir yapısı oluyor

:1:

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 9228
favori
like
share
pastacı52 Tarih: 26.08.2009 23:02
Teşekkür ederim
Şayeste Tarih: 26.08.2009 22:59
Merhaba Pastacı52..
Aşağıdaki linki takip ederek tarife ulaşabilirsin.. Anlamadığın bişy olursa sor

http://www.main-board.com/pastalar-kekler-ve-kurabiyeler/204193-yogurtlu-sade-pandispanya-keki.html
pastacı52 Tarih: 26.08.2009 22:54
şayeste yoğurtlu pandispanya nasıl oluyor
Şayeste Tarih: 03.11.2008 11:19
[COLOR="PaleTurquoise"]reca ederim
güven Tarih: 03.11.2008 10:42
teşekkür
SU-PERISI Tarih: 03.11.2008 10:38
Önerilerin için saol ŞeMuKaBu.