Anna Kournikova

Son güncelleme: 03.11.2008 22:21
  • noimage

    Adı : Anna Sergeyevna Kournikova
    Doğum Tarihi : 7 Haziran 1981
    Doğum Yeri : Moskova
    Rus tenisçi ve model.
    Tenis dünyasının en tanınmış sporcularından biri olmasına rağmen kariyeri boyunca hiç turnuva şampiyonluğu kazanamamıştır.
    Google'da en çok arananlar listesinde ilk sıralarda yer alan; şöhretini güzelliği, beline kadar uzanan sarı saçları ve tabiki tenis oyunculuğuyla elde etmiştir.
    1995 yılında 18 yaş altı Küçükler Avrupa Şampiyonu (Junior European Champion Under 18) ve ITF küçükler Dünya Şampiyonu (Junior World Champion Under 18) (14 yaşındaydı)
    1996 U.S Open'da (Amerika Açık) 4.tura kadar yükseldi, fakat o dönemin bir numaralı tenisçisi Steffi Graf tarafından turnuvadan elendi.
    Rusya adına Fed Cup turnuvasına katılan en genç katılımcı ve kazanan oldu.
    1998, Anna Kournikova'nın çıkışa geçtiği yıldır. İlk kez WTA Top 20 sıralamasına girmiş; Martina Hingis, Lindsay Davenport ve Steffi Graf karşısında zaferler elde edip ardından da 1999 ve 2002'de Martina Hingis ile birlikte çiftlerde Avustralya Açık Şampiyonluğu elde etmiştir.
    Çiftlerde başarılı bir sporcudur.16 çiftler turnuvası kazanmıştır.Karışık çiftlerde U.S Open ve yine çiftlerde Wimbledon'da final oynadı. Çiftlerde WTA (Women's Tennis Association) sıralamasında birinciliğe kadar yükseldi.
    Profesyonel kariyeri boyunca 200 çiftler maçında, 71 galibiyet elde etti.
    130 tekler turnuvasında hiçbir şampiyonluğu bulunmayan Kournikova, kariyerinde sadece 4 kez finale çıkmayı başarmıştır. Ancak bu finallerin hiçbirisi Grand Slam finali değildir.
    Teklerde 209 maçın 129'unu galibiyetle tamamladı
    Tenis oyuncusu olarak ayak çabukluğu, agresif baseline oyunu, mükemmel angleları ve dropshotları ile tanımlandı. Eleştirilen özellikleri : Neşesiz hali, yaptığı basit hatalar ve zaman zaman kullandığı inanılmaz kötü servis atışları.
    Yaşadığı sırt ve bel problemleri nedeniyle ve geçirdiği sakatlıklar nedeniyle 2003 yılından bu yana hiçbir WTA turnuvasında yer almadı.
    Kariyerine ara verdiği sıralarda tahtını Maria Sharapova'ya teslim etti.
    2004 yılında Elton John tarafından düzenlenen 3 yardım organizasyonunda ünlü tenisçiler Serena Williams ve Andy Roddick ile birlikte yer alan Anna, ayrıca ocak 2005'de Hindistan'da meydana gelen tsunami felaketi sebebiyle yapılan yardım organizasyonunda, çiftlerde John McEnroe, Andy Roddick ve Chris Evert ile beraber gösteri maçı yaptı
    Kasım 2005'de Martina Hingis ile beraber takım oluşturdu ve ikili yardım amacıyla WTT finallerinde Lisa Raymond ve Samantha Stosur'a karşı maç yaptı.
    World Team Tennis (WTT) içerisinde yer alan Sacramento Capitals takımının bir üyesi ve sadece çiftler kategorisinde mücadele ediyor. Teklerde bazı başarıları olan fakat esas başarıyı çiftler kategorisinde 1 numaraya kadar yükselerek yakalayan ve tenis oyuncuları Pam Shriver ve Peter Fleming ile kıyaslanan Kournikova, partneri Martina Hingis ile beraber 1999 ve 2002'de çiftlerde, Avustralya Açık Grand Slam'de şampiyon oldu.
    Toplam 13 kupası vardır.

    2000 yılında, Jim Carrey'in başrolünü oynadığı Me, Myself ve Irene filminde bir motel müdürü rolünü oynadı.
    1998, 2000, 2002 ve 2003'de People Dergisi'nin 50 En Güzel İnsan Listesi'nde (50 Most Beautiful People) yeraldı.
    ESPN.com tarafından En Seksi Sporcu (Hottest Female Athlete) seçildi.
    2002'de FHM Dergisi'nin hem Amerika hem de İngiltere'de yayınlanan sayılarında seçtiği 100 Dünyanın En Seksi Kadınları (100 Sexiest Women in the World) listelerinde yer aldı.
    Evli olduğuna dair çıkar dedikoduları yalanlamıştır.
    Kısa zamanda tenis kortlarına geri dönmeyi planlıyor.
#03.11.2008 22:21 0 0 0