ÇİRKİN KURABİYE

Malzemeler:

2 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Bolca çekirdeksiz üzüm ve fındık

Yapılışı:

Malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir. Bu arada margarin eritilerek konulacak. Hamurdan şekilsiz parçalar koparılır. Tepsiye dizilir. 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Üstüne pudra şekeri dökülerek servis yapılır. Hepsi bu kadaaaar.Afiyetler olsun.
Kurabiye hamuruna şekil verilmeden yapıldığı ve üzüm ile fındıkların görüntüsü kurabiyeye şekilsizlik verdiği için çirkin kurabiye deniliyor. Ama garanti veriyorum tadı ismi gibi çirkin değil. Keşke resmini de verebilseydim. Ama siz yine de deneyin

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2284
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 04.11.2008 16:38
Emegine saglık garip,tadının güzel olacagından eminim.
NaZ Tarih: 04.11.2008 02:55
Pek Kurabiye yapmiyordum sirf o sekilleriyle ugrasmayi sevmedigimden dolayi ama bu tarifi sevdim

ellerine saglik Garip
Rüya Tarih: 04.11.2008 01:55
Benim kurabiyelerimde bazen cok cirkin oluyor sekil olarak ama tatları nefis mutlaka deniycem sagolun paylasım ıcın..
Bu arada main boarda geldigim gunden beri hergun bir tarıfı alıyorum ve bırkacını denedim güzel oldular haliyle bende onları bi güzel yedim şişko olcam sayenizde