Amandine Sos

Son güncelleme: 07.11.2008 22:26
  • Malzeme:

    4 çay kaşığı karabiber
    2 çay kaşığı tuz
    3 çorba kaşığı un
    100 gram ceviz içi
    1 adet limonun suyu
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    4 çorba kaşığı beyaz şarap (veya 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi)
    2 çorba kaşığı krema
    1 çay kaşığı zencefil

    Yapılışı:

    Cevizleri ıslattıktan sonra kabuklarını iyice ayırın ve iyice dövün.

    Tavada zeytinyağını kızdırıp cevizleri kavurun. İçine limon suyunu, şarap, krema ve zencefili ilave edip hafif ateşte 10 dakika pişirin ve sonra kenara alıp dinlendirin.

    Bu sos levrek tava için hazırlanmış bir sostur. Diğer beyaz etli balıkların ızgara veya tavalarında da kullanabilirsiniz. En güzel sunuş şekli balıkı yanında haşlanmış patates ve sos amandine tarzındadır.

    Sıcak olarak servisi tavsiye olunur.

#05.11.2008 15:57 0 0 0
  • tesekkür.
#07.11.2008 22:26 0 0 0