Malzemeler.

4 orta boy kabak
2 orta boy soğan
25 g tereyağı
150 g dana ve koyun kıyma
2 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı kemik suyu
4-5 dal dereotu
4-5 dal maydanoz
Karabiber,Tuz

Terbiye MALZEMESİ
1 yumurta
½ yemek kaşığı un
½ su bardağı kemik suyu

Yapılışı.

Kabakların üstünü kazıyıp, ikiye bölün, içlerini oyun.
Soğanları ince kıyın, üzerine kıyma, pirinç, kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyin iyice karıştırın..
Hazırladığınız harcı kabaklara doldurun, üzerine kemik suyunu ekleyerek 15 dakika kadar pişirin.
Terbiye için yumurta ile kemik suyunu çırpın, üzerine unu ekleyin, çırpmaya devam edin, kabağın sıcak suyundan azar azar ekleyerek malzemeyi ısıtın, terbiyeyi de tencereye ekleyin, tereyağını da koyduktan sonra 2 dakika kadar pişirin.
Üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak servis yapın.



Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 433
favori
like
share
COCO Tarih: 07.11.2008 23:32
Tesekkürler.