MALZEMELER

- 2 su bardağı pirinç
- 250 gr mantar
- 2 yemek kaşığı bezelye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 bardak et suyu
- 2 bardak su
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kuru nane
- 1-2 sap Dereotu

YAPILIŞI

Pirinçler tuzlu suda haşlanır. Ayrı bir tencerede tereyağı, sıvı yağ içinde eritilir. Mantarlar içersine atılır ve suyu çekene kadar kavrulur. İçerisine 1 çay kaşığı kırmızı biber, karabiber ve kuru nane atılır. 2 bardak et suyu ilave edilir ve iyice karıştırılır.

Haşladığımız pirinç yıkanır ve et suyu iyice kaynayınca içerisine ilave edilir. Üzerine bezelyeler ve dereotu eklenir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.



Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 357
favori
like
share
Nerqish Tarih: 08.11.2008 17:11
Eline saglik hayatim