Yüzünüze masaj yaparak genç kalın

Son güncelleme: 07.11.2008 09:48
  • noimage

    Cilt ürünleriyle tanınan Olay markasının geçtiğimiz günlerde düzenlediği 'Regenerist Güzellik Paneli' için Türkiye'ye gelen dünyaca ünlü yüz bakım uzmanı Anastasia Achilleos, estetik operasyon olmadan yüzümüzdeki şişliklerden ve kırışıklıklardan kurtulmanın yollarını anlattı. Naomi Campbell ve Kate Moss gibi ünlü isimlerin yüz bakım uzmanı olan ve İngiltere'nin 'En İyi Yüz Bakım Uzmanı' seçilen Achilleos'ten, yüz masajıyla daha genç görünmenin sırları...
    SADECE SÜRMEYİN!

    * İyi bir cilt bakım ürününün cildin gençliğini korumadaki rolü büyük. Ama kadınlar bu ürünleri ne kadar doğru kullanıyor?

    Kadınların yaptığı en büyük hatalardan biri cilt bakım ürünlerini ciltlerine sadece 'sürmeleri'. Oysa cilt bakımı vakit ister, cilt bakım kremleri cilde sadece sürülmemeli, masajla iyice yedirilmelidir.
    * Bu masajı herkes yapabilir mi?

    Tabii, herkes rahatlıkla yapabilir. Kremi; yüz kemiklerinizi hissederek, ancak cildinizi fazla hırpalamadan, doğru noktalara basınç uygulayarak sürmeniz gerekiyor.

    Losyon ya da kremi uygulamanın bir püf noktası var mı?

    Losyon ya da krem uygulayacaksınız; uygulayacağınız miktarı, avucunuza döküp avuçlarınızı birbirine sürterek ısıtın. Sonra ürünü; yanak, alın kaslarınıza saç derinize doğru ileri geri ve dairesel hareketlerle hafifçe bastırarak uygulayın. Ayrıca, cilt bakımı yapmadan önce günde iki dakika yüzünüze masaj yaparsanız, gözaltı torbaları ile yüzünüzdeki şişliğin indiğini görürsünüz.

    * Siz aslında yaptığınız yüz masajlarıyla ünlüsünüz değil mi?

    Bu endüstrideki herkes, benim cilde masaj yapılması gerektiğine çok önem verdiğimi bilir. Tam 12 yıldır bu konuda çalışıyorum. Anti- aging ve anti-oksidan malzemelerini karıştırıp masaj yaptığınızda, kesinlikle cildinizin yeni bir şekle girdiğini göreceksiniz. Elinizle vereceğiniz derinlikler, yapacağınız masaj, sizi arkadaşlarınız arasında bir fenomene dönüştürebilir! Benim, yaşlarının çok ötesinde genç gösteren müşterilerim var, arkadaşları onlara 'Ne yaptın?[/swf2][swf3]Yüzüne ne oldu?' diye soruyor. Bunun tek bir cevabı var: Cildinize doğru anti-aging ürünleriyle masaj yapmak.

    Cilt bakımıma ekstra özen gösteriyorum!

    Olay'ın Regenerist serisinin Türkiye elçisi olan 1990 Türkiye güzeli, başarılı haber spikeri Jülide Ateş, yüz bakımının kendisi için çok önemli olduğunu söylüyor. İşte anlattıkları:

    * Kendinize ait güzellik sırlarınız var mı?

    Kendimi genç hissetmek için düzenli olarak spor yapıyor, beslenmeme dikkat ediyorum. Tabii cildimin genç görünmesi de benim için çok önemli. Senelerce ekranda yüzüyle yer alan biri olarak, cildime ekstra bir özen gösteriyorum. Cildim, benim için fiziksel görünümümün en önemli parçası. Cildimin, uzaktan bakıldığında güzel görünmesinin yanında, yakından bakıldığında da pürüzsüz ve genç görünmesi benim için çok önemli. Bu nedenle gündüz kremi, gece kremi, göz serumu, UV losyon ve serumdan oluşan bir cilt bakım serisi kullanıyorum.

    ÇOK TİTİZLENİRİM

    * Kullandığınız ürünlerden genelde neler beklersiniz?

    Gözle görülür neticeler elde edebileceğim bir performans bekliyorum. Yaşım ilerlese bile hem sağlık olarak hem de görünüm olarak kendimi genç hissetmek istiyorum. Bu nedenle cilt bakımı konusunda zorlu işlemlere başvurmadan, etkili sonuçlar alabileceğim ürünleri tercih ediyorum. Cilt bakım ürünümü titizlikle seçiyorum, önce çok detaylı araştırmalar yapıyorum ve ürüne güvendikten sonra kullanıyorum.

    * Sizce genç, sağlıklı bir cilde sahip olmanın altın kuralları nedir?

    Altın kural denir mi bilmiyorum ama sonuçta, birçoğumuz yaşadığımız stresi, huzur ve sükunet ile dengeleyerek gençliğimizi korumaya çalışıyoruz. Ekranda senelerce yüzüyle bulunan, günde birkaç kez makyaj yapılan biri olarak cilt bakımıma hep ekstra özen gösterdim. Bir tüketici olarak, kullandığım her ürünün içeriğini çok detaylı incelerim. Örneğin şu an kullandığım ürün de peptid bazlı bir ürün, aminopeptid kompleksi içeriyor.

    Estetik yaptırmayı düşünmüyorum

    * Estetik müdahaleler hakkında ne düşünüyorsunuz? Birçoğumuz gibi bana da estetik müdahaleler zorlayıcı geliyor. Bu nedenle kullandığım cilt bakım ürününden, gözle görülür neticeler elde edebileceğim bir performans bekliyorum. Çünkü operasyonlar, doğal görünümü yok edebiliyor. Açıkçası Türkiye elçisi olduğum Olay'in Regenerist serisini denedikten ve sonuçlarını kendi cildimde gördükten sonra uzun yıllar estetik müdahale yaptırmayı düşünmüyorum.

    Nasıl yüz masajı yapılır?

    Kararlı ancak cildi acıtma-yan hareketlerle masaj yapın.Önce ellerinizi; parmaklarınız al-nınıza, avuçlarınız yanaklarınızagelecek biçimde yüzünüze koyun.Alnınız, yanaklarınız ve çenenizüzerinde dairesel hareketlerlemasaj yapın. Bunu dört keztekrarlayın. Ardından gözyu-vasının hatlarını takipederek gözlerinizemasaj yapın.


    Günaydın
#07.11.2008 07:50 0 0 0
  • Cilt bakım ürünlerini kullanırken dogru ve bilerek kullanmak gerekir.
    Konu buraya daha uygun oldugu için alındı.
#07.11.2008 09:48 0 0 0