3-4 adet buyuk boy havuc, kabuklari soyulup, rendelenmis
3-4 dis sarimsak, dilim dilim kesilmis
1 kk nane
3 yk sizma zeytinyag
1 kap Suzme Yogurt
Tuz
Karabiber

Uzeri icin:
Yeteri kadar yariya bolunmus ceviz
Pul biber

Once tavada yag ile sarimsagi kokusu cikana kadar sote edin. Hemen uzerine havuclari atin. 3-4 dakika orta isida, arada karistirarak pisirin. Uzerine tuz ve karabiber serpin, naneyi ilave edin ve sogumaya birakin. Suzme yogurt ile karisitirin. Servis tabagina yerlestirin. Yarim ceviz taneleri ve pul biber ile susleyip servis yapin. Her turlu Kebap yaninda, pide ile birlikte meze olarak ikram edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2094
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 10.05.2009 13:23
[COLOR="Pink"]Roka Biberli Haydari (4 Kişilik)


Malzemeler
2 Su Bardağı Süzme Yoğurt
4 Çuha Biber
1 Demet Roka
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Diş Sarmısak
Tuz


Yemeğin Tarifi
Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın.Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın.

Roka ve biberi 1 çorba kaşığı tereyağında soteleyin.Dövdüğünüz sarmısağı yoğurda ilave edin.Tuzu ve sotelediğiniz yeşillikleri de yoğurda ekleyerek karıştırın.

Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eriterek hazırladığınız karışımın üzerine dökerek servis yapın.
merbur Tarih: 10.11.2008 14:02
teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 08.11.2008 18:07
Emegine saglık çok güzel olur.
Han Tarih: 08.11.2008 15:16
Aaa evet kabakla olanini da yedim. O da cok guzel Muhakkak deneyin!
mihmandar Tarih: 08.11.2008 15:05
evet bende bayılırım,
hatta bunu rendelenmiş kabakla bile yaparım günlerde falanda iyi gider.
Han Tarih: 08.11.2008 14:43
Bunu ne kadar cok sevdigimi tahmin bile edemezsin