İstim Kebabı

Malzemeler.

3 adet tavuk göğsü kıyması
4 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
6 adet uzun kemer patlıcan
6 adet iri domates
6 adet sivri biber
2 su bardağı sıvıyağ
tuz

Yapılışı

Patlıcanları alaca soyun. Uzunlamasına 4 adet kesin ve tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Tavuk kıymasını, galeta ununu, tuzu ve 1 yumurtayı iyice yoğurun. 24 eşit parçaya bölün. Mevcut yağdan 2 yemek kaşığı tavaya koyup köfteleri iki taraflı kızartın.

Patlıcanları sudan çıkarın. iyice sıkın ve her dilimin arasına birer köfte koyup sarın. Üzerine malzemelerin kaymaması için bir kürdan batırın.

Her domatesi kabuklu olarak ortadan ikiye ve tekrar ikiye kesip yarım ay şeklinde patlıcanların üzerindeki kürdana batırın. biberleri de dörde bölüp domateslerin üzerine koyun.

Tepsideki malzemenin üzerine biraz tuz serpin. Daha önceden 180 derece ısıtılmış fırında domatesler kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 398
favori
like
share