Baharatlı Balkabaklı Kek

Malzemeler:

255 gr. balkabağı, kabukları soyulmuş
225 gr. un
1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı toz muskat
1/4 tatlı kaşığı toz karanfil
250 ml. ayçiçek yağı
270 gr. toz şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı esmer toz şeker
Yapılışı.

Balkabağını küp küp doğrayın. Küçük bir tencerenin içine koyun. Üzerine 60 ml. (1/4 cup) su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve balkabakları yumuşayana kadar haşlayın. Yumuşayan balkabaklarını bir püre aletiyle ezin.
13 cm x 22 cm. ölçülerindeli kek kalıbını içini fırın kağıdıyla kaplayın. Fırını 160 derecede (turbo fanlı fırınlarda 140 derece) ısıtın.
Orta boy bir kasenin içine unu, kabartma tozunu, karbonatı, tarçını, muskatı ve karanfili koyun. Bu malzemeyi bir kenarda bekletin.
Büyükçe bir karıştırma kabına balkabağı püresini, ayçiçek yağını, toz şekeri ve tuzu koyun. Tel çırpıcıyla hafifçe karıştırın. Yumurtaları birer birer ekleyin. Yani şu şekilde: Önce birinci yumurtayı ekleyin ve tel çırpıcıyla biraz karıştırın. Sonra, ikinci yumurtayı ekleyin ve hamuru aynı şekilde tel çırpıcıyla karıştırıp, üçüncü yumurtayı ekleyin.
Bir köşede beklettiğiniz unlu karışımı, sıvı karışımın üzerine eleyin. Homojen bir biçimde karışana kadar karıştırın. Kek karışımını kek kalıbına boşaltın. Üzerine 1 yemek kaşığı esmer toz şekeri serpiştirin. Fırının orta rafında 50 - 55 dakika pişirin. Kekin ortasına temiz bir bıçak saplayarak, pişip pişmediğini kontrol edin. Eğer bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Pişen keki fırından çıkarın. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirdikten sonra, fırın kağıdını soyun. Dilimleyerek servis yapın.


Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 350
favori
like
share
refik Tarih: 12.11.2008 16:22
Teşekkürler SU-PERISI ellerine sağlık