karnıbahar turşusu

Malzemeler:

10 karnıbahar
sarımsak
yeşil biber
iri taneli tuz
isterseniz bikaçtane kornişon

Yapılışı.

malzemeler yıkanır.Turşu kavanozunun en dibine yeşil biber ve bikaç kalın kalın doğradığımız sarımsaklar koyulur,üzerine çiçek çi,çek ayırdığımız karnıbaharlar dan bir kısmı kyulur,üzerine tekrar yeşil biber ve sarımsak koyulur ve malzememiz bitene kadar bu işlem devam edre.dilersek aralara kornişonda atabiliriz.bu işlemler bittikten sonra bir kaba su koyup tuzu eritir ve turşunun üzerine dökeriz kavanozun ağzını iyice kapatıp ekşiyene kadar bekleriz.sirke kullanılmıyor sirkeli olsun derseniz kullanabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3445
favori
like
share
Nerqish Tarih: 08.11.2008 22:07
Benim meshur tursumdada karnibahar var tadi harika oluyor gercekten eline saglik :72: