Balık Kavurma

Son güncelleme: 09.11.2008 12:33
  • Balık Kavurma

    Malzemeler.

    1 adet fener veya orkinos balığı
    yarım su bardağı sirke
    1 limonun suyu
    2 adet kuru soğan
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    3 adet orta boy domates
    3 adet sivribiber, arzuya göre
    1 tatlı kaşığı pul biber
    1 tatlı kaşığı kekik
    yarım tatlı kaşığı karabiber
    birkaç kuru defne yaprağı
    tuz

    Yapılışı.

    Balığı temizleyip derisini yüzün. Kılçığını ayırıp etlerini irice kuşbaşı doğrayın. (pişince küçülecekler.)
    Eğer orkinos kullanıyorsanız etleri bir süre sirkeli, limonlu ve tuzlu suda bekletin.
    Soğanı ve biberleri doğrayıp zeytinyağında kavurun. Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip domatesler iyice ezilene kadar pişirin.
    En son etleri, defne yapraklarını ve baharatları ekleyin. Bir miktar kaynar su ilavesi ile kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
#09.11.2008 00:19 0 0 0
  • cok hos bir yemek ama baligin adini beyenmedim fener baligi:D
#09.11.2008 12:33 0 0 0