Erkeklere Şort Giyme Kılavuzu | Şort Nasıl Durmalı - Şortun Boyu Nasıl Olmalı - Şort

Son güncelleme: 10.11.2008 22:48
  • Erkeklere Şort Giyme Kılavuzu





    Sıcaklardan bunaldığımız şu günlerde kadınlar için rahat bir alternatif olan şortlar, erkekler için zaten hep vardı. Ancak şort giymenin de şekli ve yeri var.

    Çok mu kısa? Fazla mı salaş? Ofiste giyebilir miyim? Peki ya altına ne giyilecek? Sandalet, terlik, ayakkabı hangisi?


    Şortlar, erkeklerin zorlanarak aldıkları kıyafetlerden biri. Çünkü bir rehber eşliğinde sunulmuyor. Yani çok mu kısa çok mu bol bunların kuralları konulmamış gibi görünüyor. Halbuki şortlar da bazı durumlara dikkat edildiğinde yakışacak ve yaz aylarını kurtaracak bir kıyafet.

    Nasıl durmalı?: Şortlara da pantolonlara davranıldığı gibi davranılmalı. Yani pantolonda size yakışan tarzı bulduysanız, şortlarda da bu kuralı devam ettirebilirsiniz. Bol cepli pantolonlar giyenler, şortta da aynı yöntemi tercih edebilirler. Bacaklarınız çok inceyse üzerinize tam oturmuş dar bir şort, sizi kürdan gibi gösterebilir, kaçınmalısınız.

    Boy: Eğer boy konusunda çekinceleriniz varsa, her zaman biraz uzun giymek yeterlidir. Yani diz kapağının hemen üstü. Onun altı Avrupalı turist görünümü verebilir, özellikle altına giyilecek şoset çorap ve terlik ikilisi sonun başlangıcı olacaktır.

    Ayakkabı: Sneaker denilen spor ayakkabılar şortlarla en iyi gidenlerdir. İyiliğiniz için tekrarlamakta yarar var, çoraplı terlik hayır, mokasen ayakkabı İtalyanlar gibi kotaramayacaksanız hayır. Aksi halde aşağıdaki fotoğraflardaki durabilecekse evet.

    İşyerinde nasıl?: Eğer şirketiniz kurumsal şirket değilse ve bir kıyafet yönetmeliğine göre kılık kıyafeti belirlememişse giyebilirsiniz. Ancak dikkatli olun kimse giymiyorsa ön ayak olmanın alemi yok.




    noimagenoimage


    noimagenoimage
#10.11.2008 22:48 0 0 0