MANİSA Kaplıcaları

Son güncelleme: 11.11.2008 01:56
  • Emir (Emirler) Kaplıcası (Kula)


    noimage

    Manisa Kula ilçesinin 17 km. uzağındaki bir yamaçta yer alan Emir Kaplıcası dğal su kaynağı yönünden önemli bir kaplıcadır. Kaplıcanın ana kaynağın debisi 1.8 lt/sn, küçük kaynaklarla toplam debisi 1/sn. dir.Bu kaplıcanın suları romatizma, safra kesesi, karaciğer ve kadın hastalıklarına iyi gelmektedir.

    Kaplıcanın çevresinde eski tarihlere inen hamam kalıntıları bulunmaktadır. Günümüzde kaplıca çevresinde dinlenme tesisleri bulunmaktadır.



    Ilıcak Kaplıcası (Merkez)

    Manisa'nın 9 km. kuzey doğusunda bulunan Ilıcak Kaplıcası başta böbrek olmak üzere çeşitli rahatsızlıklara iyi gelmektedir.


    Kurşunlu Kaplıcası ( Salihli)

    noimage

    Manisa Salihli İlçesinin 7 km. güneyinde bulunan Kurşunlu Kaplıcası'nın suları bikarbonat, kalsiyum, sülfat, kükürt-hidrojen ve karbondioksit içermektedir. Kaplıca suyunun sıcaklığı 52 Co olup, PH değeri de 5,8'dir.

    Kurşunlu kaplıcası karaciğer, safra kesesi, romatizma, sinir, solunum yolu enfeksiyonları, cilt, siyatik hastalıklarına iyi gelmektedir.



    Hisar Kaplıcaları (Demirci)

    Manisa Demirci ilçesinde bulunan Hisar Kaplıcalarının tarihi geçmişi MÖ.II.yüzyıla Kral Kreisus dönemine kadar inmektedir.

    Kaplıcanın suyu sodyum, kalsiyum ve bikarbonatlı alkalik su içermektedir. Kaplıca alanı aynı zamanda mesire yeri niteliğinde olup, çevresinde turistik tesisler ve mesire alanları bulunmaktadır.
#11.11.2008 01:56 0 0 0