Sequencer

Son güncelleme: 07.11.2022 12:42
  • 1980'lerde Müzik Aleti Dijital Arayüzünün (MIDI) ve Atari ST ev bilgisayarının ortaya çıkışı, programcılara, bir müzisyen tarafından çalınan veya programlanan nota dizilerini daha kolay kaydedebilecek ve çalabilecek yazılımlar tasarlama fırsatı verdi. Bu yazılım aynı zamanda, mekanik sondaj olma eğiliminde olan ve yalnızca tam olarak eşit süreli notaları çalabilen önceki sıralayıcıların kalitesini de geliştirdi. Yazılım tabanlı sıralayıcılar, müzisyenlerin daha etkileyici ve daha insani performanslar programlamasına izin verdi. Bu yeni sıralayıcılar ayrıca harici sentezleyicileri, özellikle rafa monte edilmiş ses modüllerini kontrol etmek için de kullanılabilir ve artık her bir sentezleyicinin kendi ayrılmış klavyesine sahip olması gerekli değildir.

    Sequencer Nedir




    Teknoloji olgunlaştıkça, sıralayıcılar, çok kanallı ses kaydetme yeteneği gibi daha fazla özellik kazandı. Ses kaydı için kullanılan sıralayıcılara dijital ses iş istasyonları (veya DAW'lar) denir.

    Birçok modern sıralayıcı, yazılım eklentileri olarak uygulanan sanal enstrümanları kontrol etmek için kullanılabilir. Bu, müzisyenlerin pahalı ve hantal bağımsız sentezleyicileri yazılım eşdeğerleriyle değiştirmelerine olanak tanır.

    Sequencer Hakkında


    Günümüzde "sıralayıcı" terimi genellikle yazılımı tanımlamak için kullanılmaktadır. Bununla birlikte, donanım sıralayıcıları hala mevcuttur. İş istasyonu klavyelerinin kendi tescilli yerleşik MIDI sıralayıcıları vardır. Davul makineleri ve bazı eski sentezleyicilerin yerleşik kendi adım sıralayıcıları vardır. Hala bağımsız donanım MIDI sıralayıcıları vardır, ancak bunlara yönelik pazar talebi, yazılım benzerlerinin daha büyük özellik setinden dolayı büyük ölçüde azalmıştır.
#11.11.2008 12:54 1 0 0
  • Sequencer
#14.02.2022 15:19 1 0 0
  • Emeğinize sağlık
#07.11.2022 12:42 0 0 0
  • Sequencer Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 07.11.2022 12:42