Hande Ataizi (1973 - .... )

1973 yılında Bursa'da doğdu. Profesyonel oyunculuğa Kenter Tiyatrosu’nda başladı.

Sinemaya İrfan Tözüm’ün ‘Mum Kokulu Kadınlar’ fimiyle adım atan Hande Ataizi, bu filmiyle Antalya Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazandı. Çeşitli üniversite ve basın kuruluşlarının verdiği ödüllerle sinemanın adından en çok bahsettiren genç oyuncularından oldu.


Filmografi
Çılgın Dershane (2006)(Sinema Filmi)
Kara Duvak (2007) (TV Dizisi)
Çılgın dersane (2007)
Sev kardeşim (2006) (TV Dizisi)
Anne babamla evlensene (2002) (TV Dizisi)
Melekler adası (2004) (TV Dizisi)
Estagfurullah yokuşu (2003) (TV Dizisi)
Bayanlar baylar (2002) (TV Dizisi)
Vaka-i Zaptiye (2002) (TV Dizisi)
Melekler Evi (2001)
Kahpe Bizans (2000)
Yüzleşme (1999)
Böyle mi olacaktı (1997) (TV Dizisi)
Ruhsar (1997) (TV Dizisi)
Kaldırım Çiçeği (1996) (TV Dizisi)
Mum Kokulu Kadinlar (1996)
Sahte dünyalar (1995) (TV Dizisi)
Yaz Evi (1993)

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 459
favori
like
share