Malzemeler:

1 paket hazir baklavalik yufka (454 gr)
2 stick tuzsuz tereyagi (226 gr)
1 bardak ceviz

Keki icin:
1 avuc dolusu taze ispanak
2 yumurta
1 bardak seker
1 bardak un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Serbeti:
3,5 bardak seker
3 bardak su
az limon suyu

Yapılışı.

Once serbeti hazirlayip sogumaya birakin. Sonra ispanakli keki robotta hazirliyoruz. Ispanagi haslamadan robotta pure haline getiriyoruz. Iyice ezilmedi diye telaslanmayin uzerine yumurtalari kirip kopurene kadar calistirin. Sonra sekeri ilave edip tekrar calistiriyoruz. Unu ve kabartma tozunu ilave ediyoruz.Kek normal kekten biraz daha koyu kivamli.

Baklavalik yufkayi ikiye ayiriyoruz. Tepsiyi erittigimiz tereyagla yaglayip yufkalarin yarisini tepsiye koyup uzerine keki dokuyoruz . Bir bardak cevizi uzerine serpip kalan diger yufkalarida dosuyoruz ve baklavamizi dilimliyoruz. Uzerine erittigimiz tereyagini dokup isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisiriyoruz.

Soguk serbeti ilik baklavamizin uzerine dokuyoruz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 592
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 27.11.2008 23:58
[QUOTE=M.Kutsi Çil;3095209]Ispanaklı baklava mı olurmuş kardeşim,baklavanın adını da kötüye çıkarmayın,ağzımızın tadını bozdurmayın bize.
Denemenizi tavsiye ederim gerçekten çok nefis oluyor.
M.Kutsi Çil Tarih: 27.11.2008 22:04
Ispanaklı baklava mı olurmuş kardeşim,baklavanın adını da kötüye çıkarmayın,ağzımızın tadını bozdurmayın bize.
refik Tarih: 24.11.2008 17:11
tariflerin için teşekkürler su-perısı
Sinem21 Tarih: 17.11.2008 19:54
paylasim yapan ellerinize saglik