Cacıklı Arap Köftesi



Malzemeler:
300 gr.kıyma,
1.5 su b.bulgur
1 soğan
tuz,karabiber

Cacığı için:
1 kase yoğurt
1 demet pancar
1 soğan
sıvıyağ
tuz,karabiber

Sosu için:
2 çorba k.tereyağı
1 çorba k.biber salçası
nane, tuz

Hazırlanışı:
Karıştırma kabına rendelenmiş soğan ve bulguru alarak yoğurun. Daha sonra üzerine kıyma ve tuz, karabiber ekleyerek yoğurun. Mümkünse 1o dakikaya yakın azar azar su vererek yoğurun. Köfteyi misket şeklinde yuvarlayın. ir tencereye su koyun. Biraz tuz ekleyerek misket köfteleri bu suda pişirin.
Cacığı için soğanları ve pancarları sıvıyağda sotelemeye alın. Tuzunu ve baharatını ayarlayarak yarı kıvamda pişirin. Pişince bir kenarda soğumaya bırakın. Karıştırma kabında yoğurdu çırpın Soğuyunca pancarları da ekleyerek karıştırın. Servis tabağının altına yayın. Üzerine haşlanmış köfteleri alın. Biber salçası ve tereyağı ile hazırlanmış sosu üzerine gezdirerek servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 382
favori
like
share