Malzemeler:
4 su b. un
1 p. kuru maya
1 su b. süt
2 çorba k. tereyağı
1 yumurta
1 su b. tozşeker
1 p. vanilya

İç malzemesi için:
1,5 su b. fındık
2 yumurta beyazı
portakal kabuğu
1 çay b. pudra şeker

Üzeriiçin:
1 çay b. pudra şekeri
reçel

Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alın. Üzerine maya, toz şeker va avnilyayı ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açın. İçerisine yumurta, ılık süt ve yumuşamış tereyağını ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur hazır olunca kalıbın boyuna göre hamura kare bir şekil verin. Dİğer taraftan iç harcı hazırlayın. Bunun için; fındıkları iri kırarak bir kaba alın. Üzerine 2 yumurta beyazını, portakal kabuğunu ve pudra şekerini karıştırarak iç harcı hazırlayın. Daha sonra bu harcı hamurun tam uçlarına gelmeyecek şekilde hamurun üzerine yayın ve rulo yapın.Ruloyu kalıbın içine alın. Hamurun üzerinden bıçak ile yarısına incecek kadar derin bir çizgi çekin. Hamuru yarım saat kadar mayalandırdıktan sonra 170 derecede pişirin. Piştikten sonra üzerine reçel şurubu sürüp pudra şekeri eleyerek servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 341
favori
like
share
katilpence Tarih: 14.11.2008 15:01
saol eline sağlık
SU-PERISI Tarih: 14.11.2008 11:35
Nefis görünüyor,emegine saglık MİSS-FENER.