Malzeme:
4 yumurta
1,5 su b. tozşeker
1 su b. toz fındık
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon
Yarım çay b. soda
1 su b. ıspanak püresi
2 su b. un


Islatmak için:
Gazoz


Kreması için:
2 su b. süt
2 çorba k. labne peyniri
2 çorba k. un
1 çay b. toz şeker
yeşil fıstık


Hazırlanışı:

Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1.5 su bardağı toz şekeri ekleyip birlikte mikserle çırpın.Üzerine ıspanak püresi,1 su bardağı toz fındık ilave edin. Yarım çay bardağı sodayı ekleyin.1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu v e2 su bardağı unu karıştırm kabın alın.Tüm malzemeleri karıştırın. En son üzerine 1 limon kabuğu rendesi ve 1 limon suyunu ilave edin. Kek karışımını yuvarlak pasta çemberine boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Kreması için tencereye 2 su bardağı sütü alın.Üzerine 2 çorba kaşığı uni1 çay bardağı toz şeker 1 adet yumurta sarısını ilave edip kremayı pişirin. Krema pişince ocağın altını kapatın ve 2 çorba kaşığı labne peynirini ilave edin karıştırın.

Kekiniz soğuduktan sonra üstüne kürdan batırın ve gazozu dökün. Gozozu çeken kekin üzerine hazırladığınız kremayı dökün.Üzerine yeşil fıstık ile süsleyip servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 363
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 24.11.2008 14:00
Tarif için teşekkürler.