Malzemeler:
5 su b. un
1 paket kuru maya
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. toz şeker
1 su b. süt
1 çorba k. tereyağı
alabildiği kadar su

İç malzemesi için:
200 gr.kıyma
1 kase yeşil mercimek
yeşil soğan
kırmızı biber
yeşil biber
maydanoz
sıvıyağ
tuz,karabiber,kimyon


Hazırlanışı:

Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı toz şeker ilave edin.Unun ortasına 1 paket kuru maya 1 su bardağı süt tereyağı ve alabilidiği kadar ılık su ilave edin.İlk önce mayayi ertin.Daha sonra unu da karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.Hamuru 6 adet bezeye ayırın.Her bezeleri merdane ile elinizin 2 karış boyunda ve 1 karış eninde açın.İç malzemesi için ise 200 gr kıymayı haşlayın.Yeşil mercimği haşlayın.Karıştırma kabına kavrulmuş kıymayı,haşlanmış yeşil mercimeği alın.

Yeşil mercimeğin üzerine kimyon ilave edin.Kırmız biberi ve yeşil biberi küp olarak kesip karıştırma kabına alın.Üzerine ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu ilave edin.Üzerine tuz ve karabiber ekleyin.Tüm malzemeyi karıştırın.Aştığınız hamurların ortasına iç harçtan yayın.Hamuru karşılıklı oalrak kapatın.Fırın tepsisine pideleri dizin.Mayalanması için bir süre bekletin.Mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış 210 derecelik fırında pişirin.Pideler fırından çıktıktan sonra pidelerin üzerine sıvıyağ sürüp servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 327
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 21.11.2008 11:31
Mercimekli güzel oluyor,emegine saglık.