Özbek Pilavı

Son güncelleme: 01.12.2008 23:15
  • noimage


    Malzemeler:
    1 soğan
    300gr kırmızı et
    3 havuç
    2 su b. pirinç
    1 çorba k. tereyağı
    sıvıyağ
    tuz, karabiber
    su


    Hazırlanışı:

    Tencereye sıvıyağ ve tereyağını alın.Üzerine 300 gr küp kesilmiş kuzu etlerini alın.Etler suyunu çekince üzerine küp kesilmiş soğanı ve jülyen kesilmiş havuçları ilave edip kavurun.Daha sonra üzerine 2 su bardağı pirinci ilave edip.Pirincin üzerine tuz,karabiber ve su ilave edin.

    Tencerede en altta etler,üzerinde sebzeler ,üzerinede pirinç olacak şekilde pişirin.Pilav piştikten sonra servis tabağına ters çevirip Özbek pilavını servis edin.
#18.11.2008 00:09 0 0 0
  • Ellerinize sağlık güzel olacak galiba deniyorum...
#18.11.2008 09:16 0 0 0
  • Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
#22.11.2008 15:06 0 0 0
  • Emegine saglık MİSS-FENER.
#01.12.2008 23:15 0 0 0