Mengen Pilavı

Son güncelleme: 18.11.2008 00:12
  • noimage


    Malzemeler:
    2 su b. pirinç
    200 gr. kuzu eti
    1 soğan
    1 kase mantar
    3 domates
    1 su b. ceviz
    1 çorba k. tereyağı
    tuz, karabiber
    dere otu
    sıvıyağ
    su


    Hazırlanışı:

    Tencereye 200 gr.eti alın.Üzerine küp kesilmiş olan soğanı ilave edip soteleyin.Üzerine doğranmış olan mantarları ilave edin.Küp kesilmiş domatesi ekleyin.Sıcak su ilave edip pişirin.

    Pilavı için tencereye sıvıyağ ve tereyağı alın.Üzerine 2 su bardağı pirinci ilave edip kavurun.Üzerine etli olan karışımı pilav tenceresine ilave edip pişirin.Mengen pilavı piştikten sonra pilavın üzerine ince kesilmiş dereotunu ve parçalanmış cevizi ilave edip servis edin.
#18.11.2008 00:12 0 0 0