Malzemeler:
2 su b. pirinç
200 gr. kuzu eti
1 soğan
1 kase mantar
3 domates
1 su b. ceviz
1 çorba k. tereyağı
tuz, karabiber
dere otu
sıvıyağ
su


Hazırlanışı:

Tencereye 200 gr.eti alın.Üzerine küp kesilmiş olan soğanı ilave edip soteleyin.Üzerine doğranmış olan mantarları ilave edin.Küp kesilmiş domatesi ekleyin.Sıcak su ilave edip pişirin.

Pilavı için tencereye sıvıyağ ve tereyağı alın.Üzerine 2 su bardağı pirinci ilave edip kavurun.Üzerine etli olan karışımı pilav tenceresine ilave edip pişirin.Mengen pilavı piştikten sonra pilavın üzerine ince kesilmiş dereotunu ve parçalanmış cevizi ilave edip servis edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 413
favori
like
share