Malzeme:
5 su b.un
1 p.kuru maya
2 yumurta
2 çorba k.yoğurt
2 çorba k.tereyağı
1 çay b.süt
1 çay b.toz şeker
1 çimdik tuz
1 çay b.su


Kreması için:

3 su b.süt
4 çorba k.un
2 yumurta sarısı
1 su b.toz şeker
1 p.vanilya
1 kase çilek

Üzeri için:

pudra şekeri

Hazırlanışı:

Alman pastasının öncelikle etmeğini hazırlayın. Karıştırma kabına unu alın. Ortasını havuz şeklinde açın. İçerisine mayayı, yumurtayı,yoğurdu, suyu, sütü ve yumuşamış teryağını alın. Unun etrafına da tuz ve şekeri serpiştirin. Daha sonra ortadan başlayarak karıştırın.hamurunuz yumuşak olursa biraz un ekleyebilirsiniz. Jazırladığınız hamuru 9 bezeye bölün. Yeğalanmış tepsiye alın. Hamurların üzerine biraz bastırın ve tepsi mayası gelinceye kadar bekletin. mayalanınca 175 derecelik fırında pişirin.Dİğer taraftan pastacı kremasını hazırlayın. Bunun için; 2 yumurta sarısını, sütü, unu, şekeri ve vanilyaayı tencereye alın. Göz göz oluncaya kadar pişirin. Bu sırada 1 kase çilekten üzeri için bir kaç atne ayırdıktan sonra hepsini doğrayıcıdan geçirerek püre yapın.Krema pişince içerisine çilek püresini ekleyerek bir taşım daha pişirin.

Ekmekler pişince ilk sıcaklığı çıktıktan sonra tam ortadan değilde biraz üste doğru kesin. Ortasına hazırlamış olduğunuz pastacı kremasını şanti torbası ile sıkın. Üzerine pudra şekeri eleyip çilek ile süsleyerek servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 485
favori
like
share
COCO Tarih: 24.11.2008 14:07
Emegine saglik serap.
SU-PERISI Tarih: 24.11.2008 14:03
Emegine saglık çok nefis görünüyor.