urfa mutfaği - yöresel yemekler - urfa yemekleri - semsek tarifi




Malzemeler:
3 su b. un
yarım p. yaşmaya
1 tatlı k. tozşeker
1 tatlı k. tuz
2 yumurta
su


İç harcı için:

250 gr lor peyniri
1 çay b. ceviz
1 çay b. yeşil zeytin
1 tutam maydanoz
taze soğan
kırmızı biber

Üzeri için:

yumurta sarısı

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun ortasına yarım paket yaşmayayaı ilave edin.1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz
ilave edin.Üzerine 1 adet yumurta ve diğer yumurtanın sadece akını ekleyin.Sarısını üzeri için ayırın.İlk önce mayayı
ertin.Daha sonra kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru bezelere ayırın.Semsek böreğin iç harcı içi karıştırma kabına lor peynirini alın.

Üzerine ceviz,yeşil zeytin,maydonoz,taze soğan ve kırmızı biber ilave edip tüm malzemeleri karıştırın.Bezelere ayırdığınız hamurları eliniz ile açın.Hamurun içine iç malzemeden koyup kapatın.Üzerie yumurta sarısı sürün.Fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 805
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 18.11.2008 09:43
Güzel tarifin için saol MİSS-FENER.