Malzemeler :

* 1 kg suzme yogurt.
* 1 kg kusbasılık et.
* 2 bardak ıslanmıs nohut.
* 4 adet patates.
* haspır (haspır kırmızı renkde bır baharattır.yalnızca bu yemege konur.tum aktarlarda ve baharatcılarda bulunur)

hazırlanışı:

et ve nohutu duduklude pısırelım.patateslerı ırı kareler halınde dograyalım.pısen etın ıcıne atalım.oda ıyıce pısınce yogurdu hazırlayalım.bunun ıcın yogurdu ayrı bır tencereye alıp ıcıne bır yumurta kıralım bırazcık un ve tuz ekleyelım.hıc ara vermeden yogurdu karıstıralım.yogurdumuz goz goz olunca pısen yemegımızın uyundan ıcıne yavas yavas ekleyelım .dıkkat edelımkı yogurt kesılmesın.daha sonra tavaya koydugumuz zeytınyagında bırazcık haspır ılave ederek bekletelım ve bunu yogurtlu patatesın uzerıne gezdırelım..

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 794
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 29.11.2008 01:11
Degişik bir patates yemegi saol Nerqishcigim.
COCO Tarih: 23.11.2008 21:58