Malzemeler :
� 6 yemek kaşığı sıvı margarin
� 3 yemek kaşığı un
� 2 su bardağı süt
� 2 su bardağı domates suyu
� 1 su bardağı et suyu
� Yarım su bardağı arpa şehriye
� Tuz-karabiber
� Yarım demet maydanoz

hazırlanışı:

Derin bir tencerede margarini eritip, içine unu ilave ediniz.

Unun kokusu gidinceye kadar kavurunuz.

Un pişince sırasıyla, et suyunu, domates suyunu, ve sütü ekleyip karıştırdıktan sonra, orta ateşte kaynatınız.

Çorba kaynamaya başlayınca arpa şehriyeleri, tuzu ve karabiberi ekleyip tencerenin ağzı açık olarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.

Çorba kaynarken maydanozu ayıklayıp kıyınız.

Pişen çorbayı servis tabağına alıp, kıyılmış maydonozla süsledikten sonra, sıcak olarak servis ediniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 578
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 24.11.2008 13:30
Güzel tarifin için teşekkürler Nerqish,emegine saglık.