Malzeme:
1 tutam kaldirik yaprağı
250 gr. kuzu eti
1 tutam maydanoz
1 tutam dere otu
4 sap taze soğan
2 domats
2 biber
tuz, karabiber
2 çorba k. zeytinyağı


Üzeri için:

1 çorba k. salça
50 gr. tereyağı
su

Hazırlanışı:

Kaldirik yapraklarını sıcak suya atıp çıkartın. Bu arada içi için kuzu etini çok ince doğrayın.İçine doğranmış maydanozu
dereotunu,taze soğanı,domates ve biberi ekleyin. Zeytinyağını ve baharatları da ekleyip karıştırın. Bir kaseye üç tane
yaprakğı yerleştirin.Ortasına hazırladığınız harcı koyup bohça gibi kapatıp ters çevirin. Hazırladığınız bohçanın üzerine
tereyağını paylaştırın.Salçayı sıcak suda ezip üzerine gezdirin.Bu şekilde fırında iç harç yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu mevsim otlar bitmeden yapmanızı tavsiye ederiz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 875
favori
like
share
PaylasiM-User Tarih: 06.02.2009 17:51
Paylasim İçin Teşekkür Ellerine Sağlık
yelhan Tarih: 21.01.2009 01:26
ılk defa duyuyorum valla bi ara lokantaya ugramak lazım he ne dersınız
SU-PERISI Tarih: 27.11.2008 14:20
Haklısın suskun yürek bende bilmiyordum araştırdım, kimi yörelerde zılgıt da denilen mor çiçekleri olan bir sebzeymiş.
suskun yüregim Tarih: 27.11.2008 14:15
güzel bir paylasim ellerine saglik,,kaldirik dolmasini bilen cok az oldugu kadar kaldirigi bilende o kadar azdir diye düsünüyorum,,kaldirik her yerde olmadigi gibi her yerdede bulunmaz...
SU-PERISI Tarih: 27.11.2008 14:02
Tarif için teşekkürler.