Malzemeler:
1 p. milföy hamuru
3 su b. süt
4 çorba k. un
1 su b. tozşeker
1 p. vanilya
1 yumurta sarısı
1 çorba k. tereyağı
1 kase hindistan cevizi rendesi
damla çikolatayumuşak şeker
file badem

Hazırlanışı:

İlk olarak kreması hazırlanır. Bunun için; 3 su b. süt, un, toz şeker, vanilya, yumurta sarısı ve tereyağı alınarak karıştırılarak pişirilir. Diğer taraftan milföylere şekil verilir. Milföyden bıçak yardımıyla damla şeklinde kesilir. Artan kenar kısmından da kulakları kesilerek fırında pişirilir.

Pişen milföy hamurlarının orta kısmına kremadan konulduktan sonra üzeri krema ile kaplanır. Daha sonra her yeri hindistan cevizi ile kaplanır. Kulakları, kuyruğu ve damla çikolatadan gözleri takılır. Çocukların seveceği ilginç bir pasta..

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 577
favori
like
share
MiSS-FENER Tarih: 22.01.2009 23:07
@ ilknur basar

Hangi Sitede Kim Kendi Tarifini Veriyor..? + Oktay Ustanın Tarifi Başka Sitelere Gerek Duymam Başka Sorunuz Varmı ?
SU-PERISI Tarih: 22.01.2009 23:02
Çok az kişi kendi tarifini sunuyor. %90 ise değişik yerlerden alıp sunuyorlar. Sizin kedi tarifleriniz varsa ekleyin bizlerde faydalanalım.
ilknur basar Tarih: 22.01.2009 17:47
ben bunu geçen yemek tarifi sitesinde gördüm kesin ordan alıp buraaya yapıştırdınız

kendi tariflerinizden koyun anladiniz mi?
BoardBeLasi Tarih: 16.12.2008 22:51
haha tam anneme gore o farelerden nefret eder

ellerine saglik fenerli
DİDEM Tarih: 16.12.2008 18:14
serap ben fareden korkarım zaten bu pastayı nası yiyim:72:
emeğine sağlık teşekkürler:3:
SU-PERISI Tarih: 16.12.2008 15:59
Emegine saglık Miss-fener,adı çirkinmiş fare yerine tavşan pastası denilse daha güzel olurmuş.