Malzemeler:
400 gr kıyma
1 soğan
1 çay b. pirinç
1 tutam maydanoz
1 yumurta


Panelemek için:

2 yumurta
un

Hazırlanışı:

Kıymanın üçte birini içine hiç birşey koymadan bir iki dakika kavuralım. pirinci haşlayıp sudan geçirip süzelim. Bu malzemeler soğuduktan sonra kalan çiğ kıymanın içine koyalım. üzerine yumurtayı,soğan rendesini,tuz ve karabiberi ekleyelim. köfte harcını bu şekilde buzdolabında yarım saat dinlendirelem. daha sonra şeklini verip tekrar buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra önce una daha sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartalım. Yanında haşlandıktan sonra tavada baharatla kızartılmış taze patates ve yeşillikler eşliğinde sıcak servis yapalım.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 364
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 28.11.2008 00:03
Emegine saglık MİSS-FENER.