Malzemeler:
5 su b.un
1 çay b.sıvıyağ
tuz
su


İç harcı için:

beyaz peynir
maydonoz


Üzeri için:

1 yumurta

Hazırlanışı:

5 su b. un karıştırma kabına alınır. Üzerine tuz, su ve sıvıyağ alınarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır.Hazırlanan hamur 5 bezeye ayrılarak açılabildiği kadar açılır. Daha sonra üzerine sıvıyağ gezdirilerek biraz da elle açılır. Daha sonra maydanoz ve peynir ile iç harç hazırlanır. Hazırlanan harç hamura yayıldıktan sonra bir ucundan
kıvırmaya başlanarak sarılır. Bütün hamurlar için aynı işlem tekrarlanır ve dolama börek gibi yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sürülerek 170 derecede pişirilir.



NOT: Boşnak Böreğinin Bir Tek Peynirlisi Değil
Kabaklı,Patlıcanlı,Patatesli,Pırasalı,Haşhaşlı,Sadesi,Kıymalı Ve Kıymalı Patatesli
Vs..Çeşitleri Daha Çoktur..

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 453
favori
like
share
COCO Tarih: 21.11.2008 14:00
Emegine saglik.
SU-PERISI Tarih: 21.11.2008 11:33
Tarif için teşekkürler,emegine saglık.