Midye Poğaça
Malzemeler:

4 su bardağı un

1çorba kaşığı kuru maya

2 yumurta beyazı

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

2 çay bardağı ılık süt (orjinal tarifte 1 çay bardağı)

1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz

1 tatlı kaşığı mahlep

Arasına sürmek için

150 gr tereyağı

İçi için:

Beyaz peynir, maydanoz

Yapılışı :Hamur için gereken tüm malzemeler yoğurulur. Yumuşak bir

hamur olması için gerekirse biraz daha süt eklenebilir.Yumuşak bir

hamur elde ettikten sonra mayalanmasını beklemeden 4 parçaya

bölünür. Her bir parça orta büyüklükte açılır. Birinci hamurun üzerine

eritilmiş tereyağı sürülür, ikinci hamur üzerine kapatılır ve onun da

üzerine tereyağ sürülür. Rulo şeklinde sarılır. Kalan iki hamurda aynı

şekilde hazırlanıp buzdolabında 1 saat bekletilir. Buzdolabından

çıkardıktan sonra hamurlar 2 parmak kalınlığında kesilir. Kesilen yeri

altta kalacak şekilde çevirilir ve bastırılarak büyütülür. Ortasına

peynirli harç koyulur ve poğaça yapar gibi kapatılır. Üzerlerine

yumurta sarısı sürülerek kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 558
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 27.11.2008 00:50
Görüntüsü gibi tadı da nefis oluyor.
nalus Tarih: 22.11.2008 17:11
[COLOR="Pink"]Çok güzel görünüyor teşekkürler..