Midye Boğaça

Son güncelleme: 26.11.2008 23:50
  • noimage

    Midye Poğaça
    Malzemeler:

    4 su bardağı un

    1çorba kaşığı kuru maya

    2 yumurta beyazı

    1 çay bardağı yoğurt

    1 çay bardağı sıvı yağ

    2 çay bardağı ılık süt (orjinal tarifte 1 çay bardağı)

    1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz

    1 tatlı kaşığı mahlep

    Arasına sürmek için

    150 gr tereyağı

    İçi için:

    Beyaz peynir, maydanoz

    Yapılışı :Hamur için gereken tüm malzemeler yoğurulur. Yumuşak bir

    hamur olması için gerekirse biraz daha süt eklenebilir.Yumuşak bir

    hamur elde ettikten sonra mayalanmasını beklemeden 4 parçaya

    bölünür. Her bir parça orta büyüklükte açılır. Birinci hamurun üzerine

    eritilmiş tereyağı sürülür, ikinci hamur üzerine kapatılır ve onun da

    üzerine tereyağ sürülür. Rulo şeklinde sarılır. Kalan iki hamurda aynı

    şekilde hazırlanıp buzdolabında 1 saat bekletilir. Buzdolabından

    çıkardıktan sonra hamurlar 2 parmak kalınlığında kesilir. Kesilen yeri

    altta kalacak şekilde çevirilir ve bastırılarak büyütülür. Ortasına

    peynirli harç koyulur ve poğaça yapar gibi kapatılır. Üzerlerine

    yumurta sarısı sürülerek kızarana kadar pişirilir.

    Afiyet olsun.
#22.11.2008 15:58 0 0 0
  • Çok güzel görünüyor teşekkürler..
#22.11.2008 16:11 0 0 0
  • Görüntüsü gibi tadı da nefis oluyor.
#26.11.2008 23:50 0 0 0