Giriş
Giriş
Üye Ol
Main-Board
Gündem
Giriş
Giriş
Üye Ol
Ana Sayfa
Yemek Tarifleri
Midye Boğaça
Midye Boğaça
555
Son güncelleme: 26.11.2008 23:50
sevgi
Midye Poğaça
Malzemeler:
4 su bardağı un
1çorba kaşığı kuru maya
2 yumurta beyazı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı ılık süt (orjinal tarifte 1 çay bardağı)
1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
Arasına sürmek için
150 gr tereyağı
İçi için:
Beyaz peynir, maydanoz
Yapılışı :Hamur için gereken tüm malzemeler yoğurulur. Yumuşak bir
hamur olması için gerekirse biraz daha süt eklenebilir.Yumuşak bir
hamur elde ettikten sonra mayalanmasını beklemeden 4 parçaya
bölünür. Her bir parça orta büyüklükte açılır. Birinci hamurun üzerine
eritilmiş tereyağı sürülür, ikinci hamur üzerine kapatılır ve onun da
üzerine tereyağ sürülür. Rulo şeklinde sarılır. Kalan iki hamurda aynı
şekilde hazırlanıp buzdolabında 1 saat bekletilir. Buzdolabından
çıkardıktan sonra hamurlar 2 parmak kalınlığında kesilir. Kesilen yeri
altta kalacak şekilde çevirilir ve bastırılarak büyütülür. Ortasına
peynirli harç koyulur ve poğaça yapar gibi kapatılır. Üzerlerine
yumurta sarısı sürülerek kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
#22.11.2008 15:58
0
0
0
nalus
Çok güzel görünüyor teşekkürler..
#22.11.2008 16:11
0
0
0
SU-PERISI
Görüntüsü gibi tadı da nefis oluyor.
#26.11.2008 23:50
0
0
0
Midye Boğaça Konusuna Benzer Konular
Kirli Denizden Midye Yeme
14.03.2004
Midye Dolma
19.07.2004
Midye çorbası
22.07.2004
Bu Kadar Midye Yenirmi Ya..
07.01.2005
Midye yemek günah mi?
24.09.2008
Plastik Gıda Ambalajı
26.11.2008 23:50
Main-Board 2004 - 2023
Bugün
Aramalar
Üyeler
Toplist
Hakkımızda
Kurallar
İletişim
Kocaeli Su Tesisatçısı
Adapazarı Duşakabin