Yaprak Özdemiroğlu, (d. 1963, Ankara), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, balerin.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü mezunu olan Özdemiroğlu, profesyonelliğe tiyatro ile başladı. 1981 yılında Yeşilçam'a geçerek sinema ve dizi filmlerde rol alan sanatçı, bir dönem erotik içerikli filmlerde oynamış, "sabun köpüğü" denen türde filmlerde görülmüştür. Sanatçı, Attila Özdemiroğlu'nun kızıdır.


Filmografi

* Kumsaldaki İzler - 2002
* Üzgünüm Leyla - 2000
* Zontellektüel Abdullah - 1994
* Arkadaşım Şeytan - 1988
* Yalnız Kadın - 1987
* Merdoğlu Ömer Bey - 1986
* Yarın Ağlayacağım / Erkekler de Ağlar - 1986
* Gülüşan - 1985
* Çılgın Arzular - 1984
* Fırtına Gönüller - 1984
* Sevmek Yeniden Doğmak - 1984
* Damga - 1984
* Çaresizim - 1984
* Dil Yarası - 1984
* Feryat - 1983
* Beyaz Ölüm - 1983
* Şekerpare - 1983
* Alişan - 1982
* Dolap Beygiri - 1982
* Şöhretin Sonu - 1981
* Hababam Sınıfı Güle Güle - 1981



Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 4533
favori
like
share